De eerste camper in de Volkswagen ID. Buzz van Alpincamper

De Duitse camperbouwer Alpincamper is de eerste die van de volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz een volwaardig camperbusje heeft gemaakt. Hiermee is Alpincamper zelfs Volkswagen te snel af.

Alpincamper Id. Buzz 3

Het ontwerp van de Volkswagen ID. Buzz is geïnspireerd op de legendarische Volkswagen T1. De bescheiden lengte van 4,71 meter vraagt enige creativiteit van de camperombouwer. Alpincamper kiest voor een indeling met een lange zijbank aan de bestuurderszijde met daartegenover een keukenblok. Van de bank is met een extra kussen een bed te maken. Dit heeft een afmeting van 200 bij 120 centimeter. De keuken heeft een inductiekookplaat, een ronde spoelbak en twee jerrycans van twaalf liter voor vers en vuil water. De compressorkoelkast van Dometic is in een van de drie lades onder de bank weggewerkt.

Een vierkant hefdakje zorgt voor stahoogte en ventilatie in de ID. Buzz. De zijwanden, het plafond en de deuren zijn geïsoleerd en bekleed met lichtgrijs vilt. Tegen het plafond en de wanden is ledsfeerverlichting aangebracht. De vloerbedekking is van pvc.

Actieradius van 400 kilometer

De elektrische ID. Buzz van Alpincamper is gasloos. De bus is voorzien van een 204 pk-elektromotor, twee 100Ah-LiFePO4-accu’s, een zonnepaneel van 110 wattpiek en een 230 volt binnen- en buitenaansluiting met aardlekschakelaar. Koppel je de ID. Buzz aan een snellader, dan is de accu in dertig minuten voor 80 procent vol. De actieradius met een volle accu is 400 kilometer.

De Volkswagen ID. Buzz Alpincamper is te koop vanaf 86.908 euro.