NKC stimuleert duurzaamheidskeurmerk camperplaatsen

De NKC gaat in samenwerking met Campercontact en Green Key workshops organiseren voor exploitanten van camperplaatsen en campings die voor hun locatie een Green Key willen halen, het keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatiesector.

In de serie van vier workshops komen verschillende aspecten van duurzaamheid aan de orde, zoals duurzaam inkopen, energie- en waterbesparing, beheer en onderhoud van gebouwen en groen, het verwerken van afval en communicatie rond duurzaamheid. Ook wordt duidelijk wat Green Key inhoudt en aan welke voorwaarden recreatieondernemers moeten voldoen om zich met dit keurmerk te mogen onderscheiden.

“Op deze manier kunnen we campings en camperplaatsen helpen vergroenen”, zegt Marieke van Dijl, programmaleider duurzaamheid bij de NKC. “Daar komt nog bij dat deze groene locaties via een filter makkelijker te vinden zijn op Campercontact.”

Bedoeling van de Green Key Workshops is dat exploitanten van camperplaatsen en campings zich kunnen voorbereiden op een keuring voor het certificaat. Aan de workshops zelf zijn geen kosten verbonden, maar ondernemers die het keurmerk willen voeren betalen wel een bijdrage.

De eerste workshop vindt plaats op woensdag 31 januari, gevolgd door drie online sessies in februari, maart en april.