Nieuwe verhuurder e-campers

Er staat een nieuwe verhuurder van elektrische campers in de startblokken: de jonge ondernemer Daan van der Ende (20) lanceert zijn bedrijf Camp-e. Hij bouwt samen met zijn vader en zijn vriendin een elektrische bestelbus om tot camper en hoopt er in 2023 tien te verhuren.

Maar nu gaat het dus nog om één exemplaar. Het is een elektrische Opel Vivaro-bestelbus, die Van der Ende nu aan het ombouwen is. “We zijn er in februari mee begonnen. Het is een hoop werk, maar het einde komt in zicht.” Dankzij de handigheid van zijn vader met auto’s lukt het hem de klus te klaren. “De volgende campers gaan we ook zelf ombouwen, maar uiteindelijk willen we met een partij in zee gaan die het voor ons kan doen.”

Actieradius

De actieradius van een Camp-e-camper komt in de praktijk uit tussen de 250 tot 280 kilometer. Van der Ende: “Dit is het beste dat er momenteel op de markt is.” Het opladen hoeft een vakantie geenszins te verpesten, volgens de ondernemer. “Het is een stukje mindset, je moet niet verwachten dat je acht uur non-stop naar Zuid-Frankrijk rijdt. Na twee uur moet je vaak toch naar het toilet of wat eten. Perfect om dan in een halfuurtje 80 procent bij te laden.” Om die wachttijd op te leuken, krijgen klanten gratis toegang tot Netflix wanneer ze de Camp-e huren.

Ook koken kan in de camper op elektriciteit. “De huishoudaccu laadt constant bij door middel van vier zonnepanelen op het dak, zodat men 's ochtends een eitje kan bakken op groene stroom.”

Ondernemen in het bloed

Van der Ende kwam dankzij zijn ouders op het idee voor het bedrijf. “Ik zat in een tussenjaar en was op zoek naar een uitdaging. Mijn ouders zijn ondernemend en kwamen op het idee voor een elektrisch camperverhuurbedrijf.” Na het idee verder te hebben onderzocht, leek het Van der Ende wel wat. “Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en er is vraag naar elektrische huurcampers.” Daan is trouwens niet de enige duurzame ondernemer in zijn familie. Zijn vader handelt in zonnepanelen en zijn twee broers runnen het elektrische autoplatform Mountox.
De camper is te huur vanaf juli via de website van Camp-e.