Knaus presenteert eerste camper op de VW T6.1

Kort na de aankondiging van Knaus Tabbert AG over de samenwerking met Volkswagen Commercial Vehicles, heeft het merk meerdere campers op de VW T6.1 gepresenteerd. Een daarvan is de nieuwe halfintegraal Knaus Tourer VAN.

Met een breedte van 2,20 meter mag de nieuwkomer zich scharen in het rijtje smalle halfintegralen, de toevoeging VAN zegt dat al. Met een lengte van 5,90 meter maakt dit hem tot een compacte camper. Dankzij de kenmerkende VW-neus is het exterieur opvallend anders dan dat van andere halfintegralen.

Twee indelingen

De Knaus Tourer VAN is er in twee indelingen met beide een ruimtebesparende zogenoemde FoldXPand-achterwand. De keuken heeft een compressorkoelkast van 90 liter en een tweepitsgasstel. De 500 LT heeft een face-to-face-zitgroep. Samen met de draaibare cabinestoelen komt het aantal zitplaatsen op zes. Een vast bed is in deze indeling niet te vinden. De banken zijn om te bouwen tot slaapplaats voor twee personen. Een bed boven de zithoek staat op de optielijst. In de badkamer is het mogelijk om de wastafelwand over het toilet te schuiven, waardoor een douchecabine ontstaat.

Innovatieve badkamer

De 500 MQ heeft een treinzit, een ruime garage en een innovatieve badkamer, met een douche met een vouwwand. Door deze wand helemaal omhoog te schuiven, komt een douchecabine met een stahoogte van 1,90 meter tevoorschijn. Als de douche niet in gebruik is, schuift de wand in elkaar. De extra ruimte die hierdoor ontstaat, komt het tweepersoonsbed ten goede. Ook in de MQ is tegen meerprijs een bed boven de zithoek te installeren.

In Nederland is de Knaus Tourer VAN alleen verkrijgbaar in de Vansation-uitvoering, met vele extra’s, waaronder een zeventraps DSG-automaat, achteruitrijcamera, voorbumpers in carrosseriekleur, een tweede garagedeur en nog veel meer opties. Vanaf november staat hij bij de dealers. Hij wordt leverbaar vanaf ongeveer 95.000 euro.