Eura Mobil kiest Mercedes Sprinter voor vernieuwde Contura

Op de Caravan Salon van 2019 introduceerde Eura Mobil de Contura als nieuw model voor 2020. Op dat moment gingen er geruchten dat deze camper – naast de Fiat Ducato – ook de Mercedes Sprinter als basisvoertuig zou krijgen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, maar daar komt komend seizoen verandering in. De nieuwe modellen staan écht – ook – op de Sprinter. Een daarvan is de Eura Mobil Contura 766.

Contura766eb Exterieur

Met de Mercedes Sprinter krijgt de vernieuwde Contura er een keur aan veiligheidssystemen bij. Verkeersbordenassistent, afstandsassistent Distronic, rijstrookassistent en grootlichtassistent zijn slechts enkele van de systemen die – al dan niet optioneel – op dit basisvoertuig zitten. Natuurlijk is de Contura ook uitgerust met Mercedes’ intelligente multimediasysteem MBUX. Verder heeft de Sprinter voorwielaandrijving en een verlaagd AL-KO chassis. De Euro 6D Temp-motor is verkrijgbaar met 143 pk of 177 pk.

Starlight Dome

De opbouw is gemaakt van hagelbestendiger GFK. De cabine is optioneel verkrijgbaar in de Mercedes-kleur obsidiaanzwart. De pilotenstoelen in de cockpit hebben stoelverwarming, een lendensteun én zijn elektrisch verstelbaar. Het hele interieur is ontzettend licht, onder meer dankzij het panoramische glazen dak dat de naam Starlight Dome heeft en exclusief voor Eura Mobil is. Dit dak bestaat uit twee delen, waarvan er eentje te openen is. De smartlift- en softclose-functie zorgt dat dit kantel- en hefdak met twee vingers is op te tillen en neer te laten zonder te draaien.

Afhankelijk van het type heeft de Contura 766 twee langsbanken tegenover elkaar (766 EF) of een klassieke L-vormige zitgroep (766 EB). In het interieur voeren lichte kleuren de boventoon, gecombineerd met kasten in houtlook en chromen details. Het gebogen keukenblok met zes lades bevordert volgens Eura Mobil een ergonomische houding. Een van de bovenkasten is voorzien van een glazen vitrine. Het keukenraam is kantelbaar. De koelkast heeft een inhoud van 160 liter en een vriesvak van 30 liter.

Sfeervolle slaapkamer

In het Raumbad valt de verlichte douchekolom op, evenals de verwarmde wanden en de leisteenlook. Daarachter is de sfeervolle slaapkamer te vinden. De wand achter de enkele bedden is uitgerust met chromen lijnen en indirecte verlichting. De bovenkastjes rondom zijn deels wit van kleur, terwijl andere kasten een houtlook hebben.

De garage onder de bedden is 1.24 meter hoog. De dubbele bodem, met daarin de watertanks, maakt de Contura 766 winterhard. Verder is deze camper onder meer uitgerust met Alde-warmwaterverwarming en een serviceluik. Met de Contura wil Eura Mobil zich in de zogenoemde Oberklasse scharen. Daarbij hoort ook de waterdichtheidsgarantie van tien jaar en driejarige garantie op de meubelbouw.