Camper en personenauto ineen: de Bravia Swan 495

De Bravia Swan 495 is van alle markten thuis. Dit kleinste exemplaar van het Sloveense merk Bravia Mobil doet tijdens vakanties en weekendjes weg dienst als camper en in het dagelijks leven is het een ruime gezinsauto.

De Swan 495 staat op de Peugeot Traveller van jawel 4,95 meter lang. Dankzij de geringe hoogte van 1,99 meter is de auto ook geschikt voor dagelijks gebruik. Zo past hij bijvoorbeeld in veel parkeergarages. De Swan 495 komt standaard met een 1,5 liter dieselmotor met 119 pk en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een motor met 150 pk, een 2-literdieselmotor met 176 pk en een achttrapsautomaat behoren tot de opties.

Vier slaapplaatsen

Als personenauto heeft de Bravia Swan 495 zeven zitplaatsen. Door een of beide banken uit te nemen, ontstaat een zee aan ruimte. Is het tijd om eropuit te trekken? Dan kunnen er vier personen mee. Door de bank achterin om te bouwen tot bed, ontstaat een tweepersoonsbed van 1,00 bij 1,90 meter. In het hefdak is nog een bed van 1,00 bij 1,95 meter. Dat brengt het totaal aantal slaapplaatsen op vier, al zijn deze wel krap bemeten.

Achter de bestuurdersstoel is de kitchenette te vinden. Deze bestaat uit een tweepitsgasstel, een rvs-gootsteen en opberglades. De koelkast werkt op 12 en 230 volgt en heeft een inhoud van 16 liter. Het is mogelijk het hele blok via de rails naar achteren te schuiven. De keuken is zelfs helemaal uitneembaar, waardoor het ook mogelijk is om buiten te koken. Achter in deze compacte camper is nog een hoge kast te vinden. De Swan 495 heeft standaard een buitendouche.

Extra’s mogelijk

Deze kleinste camper van Bravia Mobil is optioneel uit te rusten met vele extra’s, waaronder een zonnepaneel, airconditioning, een navigatiesysteem en een fietsendrager. De Bravia Swan 495 komt in de loop van 2020 op de markt. Hij gaat ongeveer 52.000 euro kosten.