Sportief editiemodel: Hymer Free 540 Blue Evolution

Hymer komt met een sportieve uitvoering van de buscamper Hymer Free 540, de Hymer Free 540 Blue Evolution. Het exterieur van dit editiemodel is uitgevoerd in metallic-blauw, gecombineerd met zwarte details.

De lichtmetalen wielen van 16 inch, de grill, de Thule-luifel, een deel van de zijwanden en het slaaphefdak zijn zwart. De 5,41 meter lange camper heeft de Fiat Ducato met de 2,3 liter multi-jet van 140 pk als basisvoertuig.

Reizen met vier personen

De Hymer Free 540 Blue Evolution biedt ruimte aan vier personen. De zithoek bestaat uit de draaibare cabinestoelen en de dinettebank, met gordels en Isofix-aansluitingen. Het slaaphefdak biedt twee slaapplaatsen. Achterin bevindt zich een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De opklapbare lattenbodem zorgt voor extra laadruimte, bijvoorbeeld voor de fietsen. In het midden staat de compacte badkamer met wastafel, douche en een cassettetoilet. De keuken heeft op de kopse kant een compressorkoelkast van 70 liter, die aan beide zijden is te openen.

Airbags en assist-systemen

De Fiat Ducato is standaard voorzien van het Fiat-multimediasysteem met een monitor van 7 inch. Verder heeft hij onder meer mistlampen, leddagrijverlichting, twee airbags, cruisecontrol, ESC met remassist, ABS en hill holder. De speciale editie is verkrijgbaar vanaf 72.190 euro.