Nieuwe camperplaats in Assen

Aan de Havenkade in Assen zijn tien plaatsen voor campers gerealiseerd. De nieuwe locatie werd geopend een jaar na aanvang van de reconstructiewerkzaamheden in het havengebied. Deze werkzaamheden waren in 2016 ook de directe aanleiding voor de sluiting van de toenmalige camperplaats aan de Havenkade.

Cp Assen

Een andere aanleiding om de vorige locatie aan het Havenkanaal te sluiten was dat een exploitatie van een gratis camperplaats volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in strijd was met de Wet markt en overheid. De gemeente Assen heeft, om een discussie met de ACM te voorkomen, van de nieuwe locatie een betaalde gemaakt. De kosten voor een overnachting zijn 10 euro en worden geïnd door de havenmeester. Stroom en water zijn tegen betaling verkrijgbaar. Het cassettetoilet kan nog worden geloosd bij het rode pompgebouw aan de Van Hobokenstraat.  

De camperplaats ligt aan de rand van het centrum van Assen met zijn vele winkeltjes en gezellige terrassen. In Assen en omgeving, zoals in het nabijgelegen Asserbos, zijn verschillende fiets- en wandelroutes uitgezet.

Camperlocatie Havenkade is te vinden op Campercontact.com onder sitecode 58181.