Tussenstop in Veendam

In het Groningse Veendam ligt een camperplaats voor 110 campers. Van daaruit kunnen camperaars makkelijk de omgeving te voet of met de fiets verkennen. Op camperplaats Borgerswoldhoeve zijn alle voorzieningen aanwezig en camperaars kunnen er een lange tijd verblijven. Ook zijn er geen beperkingen voor de lengte van de camper.

Tip 1: Park Borgerswold

foto: Sjaak Kempe (CC BY 2.0) via Flickr

De camperplaats ligt in het recreatiegebied Borgerswold. Het park is 450 hectare groot en de moeite waard om te ontdekken; je kunt er terecht op de verschillende wandel- en fietsroutes, maar er zijn ook ruiterpaden, een kinderboerderij en een waterskibaan in het park. Meer dan genoeg te doen voor enkele dagen plezier!

Tip 2: Borgerswold Experience

In het recreatiegebied vind je ook nog Borgerswold Experience, een bedrijf dat in het park verschillende activiteiten aanbiedt. Zo kun je er paintballen, een escaperoom uitproberen, je eigen versie van Wie is de mol spelen, een kano huren of het klimbos trotseren.

Tip 3: Dinopark Landgoed Tenaxx

foto: Donald Trung Quoc Don (CC BY-SA 4.0) via WikiMedia Commons

Zo'n zestien kilometer verder bevindt zich Dinopark Landgoed Tenaxx. Buiten in het dinopark staan zo'n dertig levensgrote replica's van dinosauriërs. In de zandbak kunnen de jongsten graven naar botten of dino-eieren, het museum leert hen alles over de dino's die leefden in het gebied dat nu Nederland is en er is dagelijks een voorstelling van Circus Saurus.

Tip 4: Veenkoloniaal Museum

In het centrum van Veendam vind je het Veenkoloniaal Museum. Daar wordt een aanzienlijke verzameling tentoon gesteld die bovenal de landbouwindustrie, de vervening en de Veenkoloniale zeevaart onder de aandacht brengt. Daarnaast heeft het museum ook een kunstcollectie van kunstenaars en schrijvers die zich in de regio vestigden, waaronder Herman Mees en Geert Teis.

Tip 5: Heemtuin Muntendam

De Heemtuin van Muntendam ligt op een kwartiertje fietsen van de camperplaats. Dit wandelgebied biedt verschillende routes die elk een eigen thema hebben. Zo is er onder andere het Mammoetpad, een avontuurlijke route waarbij je via bruggetjes over het water loopt en op een uitkijkpost het gebied kan overzien. Ook wie een viervoeter heeft, kan heir terecht voor een wandeling van 3,5 kilometer. Op de Natteneuzenroute mogen honden loslopen in het bos, op het zand, in het water en op de heide.

De sitecode van Camperplaats Veendam op Campercontact is 121.

 

Tekst: Ranne De Cock