Tussenstop in Noordwijk

In de bollenstreek zijn camperplaatsen schaars. Een bloemenkweker heeft naast zijn bedrijf De Guldenroede een royale camperplaats op gras aangelegd, met vijftien plekken die zicht bieden over de bollenvelden. En met meer vertier in de omgeving dan alleen strand en de bekende Keukenhof. 

Tip 1: Natuur en duinen 

In en rond Noordwijk liggen prachtige natuur-, duin- en bosgebieden. Zo dicht bij grote steden en toch zo enorm uitgestrekt, stil en ongerept. Kilometerslang wandelen en fietsen richting Noordwijk, Katwijk en Zandvoort.  

Tip 2: Space Expo 

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC. Er is van alles te zien en te beleven op het gebied van ruimtevaart. Behalve de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen en de techniek achter de ruimtevaart. Gratis toegang met de Museumkaart. 

Tip 3: Atlantikwall Museum Noordwijk 

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is ingericht in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Middels een expositie in deze bunker en een bezoek aan het gangenstelsel kan men zich een beeld vormen over het leven in bunkers. Ook is te zien hoe de Duitsers de Europese kust hebben omgevormd tot een vesting.