Boek: Reizen met Alzheimer - Ons Campertje

In het boek 'Reizen met Alzheimer - Ons Campertje' neemt auteur Hans Hanswijk ons mee op een inspirerende reis, waar een camper meer wordt dan een vervoersmiddel; het wordt een toevluchtsoord van vertrouwen en liefde in de schaduw van Alzheimer. Dit toegankelijk geschreven boek van 144 pagina's, verrijkt met enkele foto's, is een getuigenis van een man die zich met bewonderenswaardige energie aanpast wanneer zijn vrouw Wil de diagnose Alzheimer krijgt.

Het verhaal begint wanneer Hans een tweedehands camper koopt als experiment, om te ontdekken of samen reizen nog mogelijk is. De intimiteit tussen Hans en Wil is verdwenen door de ziekte, maar het vertrouwen blijft onaangetast. Al snel volgt een aan de situatie aangepaste camper, liefkozend 'Ons Campertje' genoemd.

'Reizen met Alzheimer' is een dagboek van een winterse tocht door het landschap van Spanje en Portugal. Ondanks de dagelijkse uitdagingen van Alzheimer, bloeit hun avontuur op met elke gezamenlijk gelopen kilometer, met een indrukwekkende totale afstand van 750 kilometer te voet. De routine van het camperleven biedt een comfortabele structuur voor Wil, terwijl de verandering van omgeving en het buiten zijn een bevrijdende ervaring is voor beiden.

Het enige dat we missen in het boek is een kaartje om hun avontuurlijke route te visualiseren. Het verhaal is niet alleen een ode aan doorzettingsvermogen en liefde, maar ook een praktische verkenning van hoe reizen in een camper kan bijdragen aan het welzijn van iemand met Alzheimer. Hans toont aan dat, met een beetje aanpassingsvermogen en veel liefde, het samen reizen kan doorgaan. Hoe hobbelig de weg ook mag zijn.

Reizen met Alzheimer, auteur Hans Hanswijk, uitgever Boek-Scout ([email protected]),  prijs €19,99

Facebook: Ons Campertje