De 8 mooiste campings in de provincie Utrecht (voor camperaars)

Utrecht, de op een na kleinste provincie van ons land, heeft bezoekers veel te bieden. Utrecht is een groene provincie, denk maar aan de Utrechtse Heuvelrug. Hier kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige bossen en natuur. De combinatie van natuur en stad maakt Utrecht een heerlijke provincie om te kamperen. Dit zijn de 8 mooiste campings voor camperaars in de provincie Utrecht.

Camping Oukoop 46, Nieuwer Ter Aa, Utrecht

Op deze prachtige camping in de natuur kun je heerlijk tot rust komen. Er is voldoende ruimte om in de omgeving te wandelen en te fietsen. Ook kun je heerlijk het water op zoeken; de Loosdrechtse plassen liggen op 5 kilometer afstand. Een frisse duik daar is zeker geen slecht idee als het weer het toelaat.

De sitecode van Camping Oukoop 46 op Campercontact is 50839.

Camping de Grebbelinie, Renswoude, Utrecht

Camping de Grebbelinie is een mooie en rustige camping. De camping ligt in een prachtige omgeving tussen de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. De Grebbelinie is een luxe camping voor het hele gezin; met een zwemvijver en mooie speelplekken zullen kinderen zich zeker niet vervelen.

De sitecode van Camping de Grebbelinie op Campercontact is 69476.

BUITENleven Kamperen, Vinkeveen, Utrecht

Buiten ontspannen en recreëren is waar deze Vinkeveense camping voor staat. Ontbijten op het platteland met uitzicht op het water is een uitstekend begin van een dag vol ontspanning. Met een boot of kano ben je zo op de Vinkeveense Plassen, waar je lekker kunt afkoelen of suppen bij zonsondergang. Een camping waar watersportliefhebbers zich thuis zullen voelen.

De sitecode van BUITENleven kamperen op Campercontact is 104962.

SVR-Boerderijcamping Hofstede De Twaalfgaarden, Westbroek, Utrecht

Zoek je  een goede uitvalsbasis vlakbij de Domstad? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op zo’n 30 minuten fietsen ligt de Dom binnen handbereik. De camping ligt aan het fietsknooppunt vlakbij Utrecht, wat fietsen in deze bosrijke omgeving extra aantrekkelijk maakt. De camping is het hele jaar open en een bijkomende luxe is dat het toilet- en wasgebouw goed verwarmd is.

De sitecode van SVR-Boerderijcamping Hofstede De Twaalfgaarden op Campercontact is 74659.

De Tabaksschuur, Elst, Utrecht

De Tabaksschuur is een camping en chaletpark dat midden in de Utrechtse Heuvelrug ligt. Het park staat bekend als ideale plek voor de sport- en natuurliefhebber; het park is goed onderhouden door de vriendelijke eigenaren. In de omgeving vind je verschillende leuke stadjes en activiteiten. Op zo’n 16 minuten rijden sta je oog in oog met de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark. Ook een bezoek aan het kasteel en tabaksmuseum in Amerongen is zeker de moeite waard.

De sitecode van De Tabaksschuur op Campercontact is 21477.

 

Camping Bij Groen Geluk, Oudewater, Utrecht

Groen Geluk, de meest westelijke camping van de provincie Utrecht, ligt in het Groene Hart, waar mooie polderlandschappen en veel plassente vinden zijn. De camping ligt op 2 kilometer afstand van het pittoreske Oudewater en de beroemde kaasstad Gouda ligt op een half uurtje fietsen. Ook een dagje op de camping is helemaal geen gek idee; je geniet dan volop van de rust en ruimte die Groen Geluk te bieden heeft.

De sitecode van Groen Geluk op Campercontact is 91870.

Natuurkampeerterrein Amstelkade, Wilnis, Utrecht

Deze camping ligt precies op de grens van Utrecht en Zuid-Holland. Het is een veelzijdige locatie. Je kan heerlijk kamperen op de camping, maar ook lekker vertoeven in het theehuis. Hier krijg je een heerlijk bakje koffie of thee met een zelfgemaakt taartje van de vriendelijke medewerkers. Wat deze locatie extra bijzonder maakt is dat het ook dient als dagbesteding. Ook voor de kinderen is dit een geweldige plek. De camping beschikt over een kinderboerderij en verschillende speelgelegenheden.

De sitecode van Natuurkampeerterrein Amstelkade op Campercontact is 11100

Boerencamping Buitenlust, Eemdijk, Utrecht

Met 20 plaatsen is Boerencamping Buitenlust een klein maar fijne camping voor iedereen. Door de complete stilte kan je hier heerlijk slapen. Er is wijd uitzicht over de polder en de koeien staan letterlijk in de achtertuin. Met uitstekend sanitair, goed werkende wifi en speeltoestellen voor de kinderen voorziet Buitenlust graag in de voorziening van de gasten. Op 4 kilometer afstand ligt het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort ligt ook binnen handbereik.

De sitecode van Boerencamping Buitenlust op Campercontact is 10556