Dit zijn de 7 mooiste campings van Friesland (voor camperaars)

Ontdek Friesland, een provincie met pittoreske dorpen langs uitgestrekte meren en kanalen. Verken de rijke cultuur en geschiedenis van de Elfsteden (tocht). Kortom: laat je betoveren door de rust en schoonheid van het Friese landschap. Dit zijn de 7 mooiste campings van Friesland.

 

SVR-camping Botniahiem, Damwâld, Friesland

Dit is een mooie kleinschalige camping met een leuk museum ernaast, opeluchtmuseum De Sûkerei. Op het terrein naast de camping staat sinds 2016 poldermolen De Mearmin, zeker de moeite waard om te bezoeken. Op slechts 5 minuten fietsafstand bevindt zich de historische Elfstedenstad Dokkum. Deze camping is een heerlijke uitvalsbasis om het prachtige noorden van Friesland te bezoeken.

De sitecode van SVR-camping Botniahiem op Campercontact is 101822.

Camping Slachtehiem Recreatieboerderij, Lollum, Friesland

Deze mooie camping op het platteland ligt in de driehoek Harlingen-Bolsward-Franeker. Op de camping heb je moderne (sanitaire) voorzieningen en ruime, beschutte plaatsen. Zin in een kanovaartocht? Dat kan in de buurt van deze camping.. Het centrum van Lollum ligt op 4 kilometer afstand.

De sitecode van Camping Slachtehiem Recreatieboerderij op Campercontact is 44796.

Kampeerboerderij Groen, Oudemirdum, Friesland

Deze boerencamping heeft 25 staanplaatsen. Voor kinderen is er op de boerderij genoeg te beleven. Ze kunnen onder begeleiding helpen met het voeren van de kalfjes. In de omgeving kun je heerlijk fietsen of wandelen en genieten van het Friese Landschap in het zuidwesten van de provincie.

De sitecode van Kampeerboerderij Groen op Campercontact is 98618.

SVR-minicamping It Peareltsje, Rotstergaast, Friesland

It Peareltsje is een nette camping met zeer grote plaatsen, gelegen aan de rand van de Friese natuur. Hier zijn regelmatig dieren te zien, zoals reeën, uilen en egels. Het centrum van Heerenveen ligt op fietsafstand. Op 4 kilometer van de camping vind je het ‘schaatshart van de wereld’: ijsstadion Thialf. Het centrum van Rotstergaast ligt op 3 kilometer afstand.

De sitecode van SVR-minicamping It Peareltsje op Campercontact is 102809.

Camping de Slamme, IJsselham, Friesland

Camping de Slamme is een mooie minicamping in een landelijke omgeving. De camping ligt in de buurt van verschillende natuurgebieden, zoals Nationaal Park Weerribben-Wieden en het natuurgebied de Rottige Meente. Het centrum van Ijsselham ligt op zo’n 500 meter afstand.

De sitecode van Camping de Slamme op Campercontact is 76857.

Minicamping D' Elf ieken, Elsloo, Friesland

Een ruime maar overzichtelijke camping met vlakke plaatsen. Voor kinderen is het uitstekend vertoeven op de camping, er zijn ruime speelgelegenheden en in de zomer is er zelfs een maisdoolhof. Het centrum van Elsloo, gelegen in het oosten van Friesland ligt op 250 meter afstand.

De sitecode van Minicamping D' Elf ieken op Campercontact is 68598.

Camping Zee van Tijd, Holwerd, Friesland

Ontdek deze camping in de historische dorpskern van Holwerd in het noorden van Friesland. Vanuit Holwerd kun je per veerboot naar Ameland varen. Een bezoek aan het fraaie centrum van Dokkum is ook de moeite waard. Verder bevinden Nationaal Park Lauwersmeer en Nationaal Park Eernewoude zich in de directe omgeving. Zin om een keer te wadlopen? Ook dat kan in de buurt van deze camping.

De sitecode van Camping Zee van Tijd op Campercontact is 101464,

Een overzicht van alle campings in Friesland vind je op dezepagina.