De 7 mooiste campings van Drenthe (voor camperaars)

Drenthe is voor een vakantie in eigen land een topbestemming. Op zoek naar een mooie uitvalsbasis om de Drentse dorpen, steden, de natuur en natuurlijk de hunebedden te bezichtigen? Dan zijn dit 7 mooie campings voor camperaars in Drenthe.

Camping Buitengoed de Veenstede, Gieterveen, Drenthe

Een goed verzorgde camping, gelegen in het noorden van Drenthe. Deze camping wordt op Campercontact geroemd om de vriendelijke ontvangst en de uitstekende voorzieningen. De camping bevindt zich in het natuurgebied van het stroomdallandschap Hunzedal in Gieterveen, waar bezoekers uren kunnen wandelen langs de rivier de Hunze of fietstochten kunnen maken door de bossen van de Hondsrug.

De sitecode van Camping Buitengoed de Veenstede op Campercontact is 98803.

Landschapscamping Sparrenhof, Gasselte, Drenthe

Deze mooi onderhouden camping biedt de camperaar ruime camperplekken (100m2) en zeer nette voorzieningen. Perfect voor wie op zoek is naar rust, met uitzicht op de natuurlijke omgeving. In de buurt liggen verschillende natuurgebieden. Het centrum van Gasselte ligt op een kilometer afstand.

De sitecode van Landschapscamping Sparrenhof  op Campercontact is 40158.

Minicamping Buitenplaats, Elim, Drenthe

Een kleinschalige minicamping met plek voor 25 campers. De camping is zeer geschikt voor (kleine) kinderen, mede door de ruime hoeveelheid speeltoestellen. Deze autovrije camping ligt in Zuid-Drenthe en biedt fraaie landerijen, bossen en een ruime recreatieplas op 2 kilometer afstand. Het centrum van Elim ligt op 1,25 kilometer.

De sitecode van Minicamping Buitenplaats op Campercontact is 10867.

Camping De Kleine Reus, Schoonoord, Drenthe

In het noordoosten van Drenthe ligt Camping de Kleine Reus. Deze camping heeft plek voor maximaal 50 campers. De Kleine Reus ligt op 500 meter van het centrum van Schoonoord en is een prima uitvalsbasis voor activiteiten als fiets- en wandeltochten. Bezoek ook eens het openluchtmuseum Ellert en Brammert, gelegen op 5 minuten fietsen.

De sitecode van Camping De Kleine Reus op Campercontact is 101323.

Camping de Deelderij, Schoonloo, Drenthe

Midden in het dorpje Schoonloo ligt Camping de Deelderij. In het hart van Drenthe biedt deze camping plaats voor 20 campers. Met uitgestrekte bossen, velden en fietspaden is deze camping een fijne plek van waaruit je de natuur van Drenthe kunt verkennen. Het centrum van Schoonloo ligt op 200 meter.

De sitecode van Camping de Deelderij op Campercontact is 82942.

Camping Landgoed Meistershof, Dwingeloo, Drenthe

Deze camping is zeer geschikt voor jong en oud, door de combinatie van speelgelegenheden en rustgevende natuur. De camping ligt direct aan Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Het centrum van Dwingeloo ligt op 4 kilometer afstand.

De sitecode van Camping Landgoed Meistershof op Campercontact is 19279.

Minicamping de Gouberville, Assen, Drenthe

Deze gezellige minicamping heeft plek voor 9 campers en legt de nadruk op rust en ruimte. Met alle benodigde faciliteiten is het een fijne uitvalsbasis om de hoofdstad van Drenthe te bezoeken of de wijdere omgeving (fietsend of wandelend) te verkennen. Het centrum van Assen ligt op 4 kilometer afstand. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het TT-circuit in Assen.

De sitecode van Minicamping de Gouberville op Campercontact is 94832.

Een overzicht van alle campings in Drenthe vind je op deze pagina.