Uitwerpselen rond Camperplaats Maastricht


Camperplaats Maastricht heeft te kampen met gasten die langs de paadjes op de Maasdijk hun behoefte doen. Omwonenden zijn het spuugzat en klagen steen en been via de lokale media.


Eigenaar Hans Stelwagen van Camperplaats Maastricht erkent dat het waarschijnlijk is dat sommige gasten hier verantwoordelijk voor zijn. “Vermoedelijk zijn het de mensen die met een klein busje komen. Als ze geen toilet aan boord hebben, verwijs ik ze naar een camping”, zegt Stelwagen. Maar hij sluit niet uit dat het ook gaat om camperaars die hun toilet graag schoon houden. “Het is maar een enkeling die het doet.” Hij schat twee keer per maand, maar volgens de buurt gebeurt het veel vaker. “Elke keer is er een te veel”, zegt Stelwagen.

Verboden te poepen

Aanvankelijk heeft hij bordjes ‘verboden te poepen’ geplaatst, plus een aantal lampen met een bewegingsmelder. “Maar ja, dan lopen ze gewoon honderd meter verder.” Als ultieme maatregel heeft hij nu het hek naar de gewraakte zone afgesloten met een ketting. “Een hek van twee meter hoog, daar klim je niet zomaar overheen.” Als ze de zone willen bereiken, moeten ze zeker vijf minuten omlopen.

Sanitair plaatsen geen optie

“Ik hoop dat dit afdoende is, maar het is wel vervelend dat het zo moet. Hiermee lever ik immers een belangrijke kwaliteit van de camperplaats in: dat je zo vanuit je camper naar de dijk kunt lopen. De volgende stap is waarschijnlijk dat mensen het achter hun camper gaan doen. Ook smerig, maar dan heeft de buurt er in ieder geval geen last van”, zegt Stelwagen. Het plaatsen van sanitair is voor hem vooralsnog geen optie. “Los van de forse investering moet je sanitair ook schoonhouden.”

Verbazing bij de NKC

Manager verenigingszaken Marretje Jelmersma heeft met verbazing kennisgenomen van de commotie rond de camperplaats. “We horen wel vaker dit soort klachten, maar dit spant de kroon”, zegt Jelmersma. “Als NKC zijn we doorlopend bezig met het promoten van de aanleg van mooie camperplaatsen. Mensen die zich niet als gast gedragen, begrijpen niet dat ze hiermee het draagvlak voor deze mooie plekken ondermijnen.”

Camperplaats Maastricht is te vinden onder sitecode 41369 op Campercontact.com.

Reacties


Wat een ophef over de camperplaats Maastricht.
Grote en kleine campers, met of zonder toilet.
Aso's of geen aso's. met of zonder plastic zak.
Camperplaats te duur omdat er geen sanitair is.
Eigenaar vindt het sanitair te veel romslomp oke goed recht. Ieder weet toch waar hij of zij gaat staan!!!
En iedereen kan zien of lezen dat er geen faciliteiten zijn.
Ieder heeft gelukkig het recht om wat te schrijven,
maar als mensen zo klagen over anderen ga dan
een andere camperplaats zoeken.
Dan blijven de schijters en aso's over en kunnen
dan bekeurd worden.
Normen en waarden mensen normen en waarden.
Jbhoning: wat betreft honden heb je helemaal gelijk in. Men laat liever de hond tegen een andere camper aanpissen dan bij hun zelf!

Oplossing voor deze problematiek: zorg voor meerdere los en afval punten.
NKC: Jullie reactie op het filmpje van botresten uit het raam gooien: https://youtu.be/1RAzH1RFGiw
Wat een discussie met de diversiteit aan op- en aanmerkingen.
Volgens mij is het in de basis simpel
- De camping biedt faciliteiten, welke vooraf bekend zijn. Je gaat hier mee akkoord of niet.
- De campingbeheerder is de gastheer/vrouw en ontvangt en faciliteert de gasten. Uitgaande dat ze zich dienstbaar opstellen. Uiteraard heeft de gastheer/vrouw zijn eigen regels, normen en waarden.
- Je bent ergens te gast en gedraag je je thuis, bij je vrienden of bij je familie nu ineens anders dan als je ergens te gast bent? Zo ja dan moet je jezelf eens afvragen als ik dit gedrag thuis, bij vrienden en/of familie zouden die dit accepteren?

Dus als je gedrag afwijkend is van de bovengenoemde punten, dan heeft dit consequenties voor jou daden. Dat betekend dat je hierop wordt aangesproken, dat je een boete krijgt, dat je daden worden vastgelegd: dan ook niet piepen.
Soms zie ik een doolhof aan borden en andere pamfletten. Dan vraag ik me soms af: zo en nu ...... als ik dit bij een camping tegenkom: wegwezen op naar de volgende!
Een bord verboden te poepen voor mensen! Ik heb ze nog niet gezien bij rustplaatsen/tankstations langs een snelweg.
Niets is gratis en ontspanning kost gewoon geld.

Dat je wel of geen faciliteiten in je camper of waar je ook maar mee overnacht, is geen discussie. Je hebt iets gekocht/gehuurd tegen een prijs en dat biedt je iets of niet. Is een keuze, je hebt altijd de keuze in iets anders.

Helaas zie ik de afgelopen jaren mensen zich individueler en minder prettig gaan gedragen. Normen, meningen, en waarden worden anders geïnterpreteerd. De pakkans is laag. De regelgeving te complex, Meer borden en verwijzingen. Het groter worden van het wijzende vingertje. Dat betekend dat door toedoen van groepsgedrag, alles duurder wordt. Net als bij verzekeren.

Veranderen?
Naar mijn inziens doe je dat: door je de ander op een gepaste wijze aan te spreken op het gedrag. Als mediator en coach bereik ik hier het beste resultaat mee.
Die oplossing met plastic zakken in het toilet leidt tot de vraag: gooi je het bij het plastic of bij het gft- afval. Daarom gebruik ik als het nodig is biologisch afbreekbare zakken. Kan in de groene kliko.
Weer zo'n reactie van iemand die het goed bedoelt. " Ik plas in de camper, maar doe mijn grote boodschap in een horecagelegenheid". Campers zijn ontwikkeld om ALLES aan boord te hebben en geen voorzieningen nodig te hebben. Waarom ga je met een voertuig van meer dan 7 meter op reis als je de helft van de inhoud niet gebruikt? Ik geloof er niets van dat de busjes het probleem veroorzaken. Het zijn juist de grotere die " netjes moeten blijven". Al zijn ook daar gelukkig veel goede camperaars bij die het Wel Snappen. Lekker douchen, poepen en plassen aan boord en je vuil meenemen. Dat is camperen!
Beste Camperaars,
Mijn achting voor camperaars is de laatste jaren, maar ook vooral de laatste overwintering, sowieso enorm gedaald. En ik kan u garanderen, de grootte, leeftijd of de nieuwprijs van de camper staat daar geheel los van. Integendeel zelfs, de mensen met de grootste en duurste camper willen zo min mogelijk uitgeven en gedragen zich vaak heel eigengereid. Wat mij heel erg stoorde was het gedrag van camperaars met honden. Te lui om de hond buiten het terrein uit te laten, vooral voor het slapen gaan, laat men zijn beestje op de camperplaats poepen en piesen. En natuurlijk het liefst niet op zijn eigen stukje, maar op dat van de buren of op een plek die niet bezet is. En als je de mensen daar op aanspreekt krijg je een grote mond of een blik van verbazing van "mag dat dan niet?". Op de plaats waar ik stond heeft dit tot maatregelen moeten leiden van de eigenaar van de camperplaats. Toen brak de hel los van verontwaardigde hondenbezitters. Wij waren hondenhaters, maar zo is dat niet. Wij zijn gek op honden maar wij haten hondenbezitters met gedrag zoals hiervoor beschreven.
te Smerig voor woorden. Maar ook de mensen die hun eigen sanitair niet willen gebruiken snap ik niet. Waarom ga je dan Kamperen en naar een CP.
Die oplossingen van plastic zakken vind ik persoonlijk ook te walgelijk voor woorden.
Ga dan inderdaad naar een camping die alle voorzieningen bieden.
Zelf gebruiken wij altijd ons eigen sanitair, ook als die voorzieningen wel aanwezig zijn. Hebben een extra cassette mee, zodat wij altijd wel ergens in een week een legale voor dat doel bestemde loosplek vinden.
Maar goed het moraal wordt er niet beter op en bij een stad zijn de CP ‘s nu eenmaal duurder dan in een klein gehucht.
Het is werkelijk niet te filmen. Het camperen wordt te populair waardoor een bepaalde groep mensen zich niet kan houden aan normen en waarden. Ik heb inderdaad ook in Frankrijk maar ook in Zweden gezien dat mannen een boom opzochten..(plassen). Walgelijk. Deze menselijke soort verpest het voor de goedwillenden die gewoon een eigen toilet aan boord hebben en deze ook gebruiken en legen op de juiste wijze. 10 jaar geleden was het zeker leuker op camperplaatsen!
Als inderdaad blijkt dat deze overlast wordt veroorzaakt door camperaars, dan geen campers meer toelaten die niet aantoonbaar over een adequate sanitaire voorziening beschikken. Uiteindelijk zal je als eigenaar van deze camperplaats toch een keuze moeten maken. Campers die geen toilet aan boord hebben weigeren, of een minimale toiletvoorziening plaatsen, of uiteindelijk door de overlast in de omgeving gedwongen worden de camperplaats te moeten sluiten. het laatste zou jammer zijn want het is een prachtige camperplaats waar we al een aantal malen een bezoek hebben gebracht. Kortom ook camperaars zijn niet roomser dan de paus en hier zitten ook viezeriken tussen die nauwelijks tot geen opvoeding hebben genoten.
Fokko de Jong
Waarom geen minimum toiletleegvoorziening: een buis of gat (met deksel) in de grond; verbonden met het riool. Oplossingen die in Frankrijk, Spanje en Portugal er voor zorgen dat de inhoud van de toiletcassette in ieder geval daar terecht komt waar het hoort. En dat voor een minimum aan kosten.
Ten eerste: het is niet normaal
Ten tweede: ziet weinig verschil tussen deze artikel en het promotie filmpje van nkc waarin groente en botresten van het eten via de camperraam naar buiten wordt gegooit.
Het is allebei ongepast gedrag. NKC wat hebt u daarop te zeggen?????
Beste camperaars,
Wat hier in Maastricht gebeurd zijn gewoon geen worden voor. Wij vinden dat camperaars alles bij zich MOETEN hebben om te kunnen camperen. Als dit zo is dan hoef er nooit iemand last van te hebben. En de eigenaar hoef dan ook geen voorzieningen te treffen. Dan blijven het ook goedkope plaatsen. Als camperaar wil ik genieten van daar waar ik ben.
Zo is het ook met ander afval wat we zeeeeer regelmatig aantreffen. Een papieren zak(je) doet hiervoor wonderen. Weggooien bij de eerste afvalbak die je tegen kom.
Martien Schrauwers.
Wij zijn vorig jaar daar ook geweest. Prima camperplaats. Maastricht mooi. Kom zeker nog eens terug. Ik denk dat de gelegenheid daar misschien uitnodigd om bij nood te poepen voor sommige mensen. Er komt daar veel volk langs ook in groepjes van werk af ofzo. Misschien ook wat te voorbarig om de camperaars ervan te beschuldigen. Ik ga lekker op mijn eigen toilet.
Ervaring met soortgelijk asociaal gedrag van sommigen is precies waarom wij al jaren camperplaatsen mijden en voor een camping kiezen. Het is wat duurder, maar scheelt een hoop ergernis en is stukken beter voor je bloeddruk.
Echt een prima plekje bij een prachtige stad. Mag dus best wat duurder zijn. Schandalig dat mensen op deze abnormale en asociale manier omgaan met camperplekjes. Als je wat wilt bevuilen, doe het dan in je eigen nest en verpest het svp niet voor normale camperaars.
Wat een gedoe.
Camperplaats Maastricht zo'n 5 tot 6 jaar geleden bezocht. Mooie locatie en centrum Maastricht zeer goed te bereiken per fiets. Wat wij inderdaad miste was een toilet unit. Gelukkig hebben wij een chemisch toilet die wij gebruiken voor de kleine boodschap. Voor een grote boodschap gaan we naar een horeca gelegenheid of ander gebouw. Simpel en netjes... opgelost! Kosten? Moet geen probleem zijn.
Meestal gaan wij niet naar een locatie als er geen toilet unit is, die rijden wij voorbij. Maar ja, we wilden Maastricht bezoeken.
Omwonenden hebben gelijk. Daar valt niet over te discussiëren. Eigenaar camperplaats heeft ongelijk als het gaat over 'Sanitair plaatsen is geen optie '.
Als je veel campers kan herbergen , dan vraagt het om middelen zoals een sanitair gebouw(tje). Is een investering, maar kun je verhalen in de kosten die campers opbrengen. Tevens stijgt de kwaliteit.
Op dit moment zijn we op een eenvoudige camping in Westende - België. Staan ook veel campers hier. Kosten per nacht 20 euro voor 2 personen met camper, douchen is 1 euro pp. Conclusie: is te doen, niet duur en heb je alles. Mvg.
Ik lees met zeer grote verbazing wat er hier gaande is, maar ook de reacties daarop zijn bij sommige echt belachelijk. Eigenaar Stelwagen heeft het ingericht zoals hij dat wil en daar kan je dan gebruik van maken of niet. Ik lees dan een reactie van Marc, die maar even gaat beslissen, dat Stelwagen moet investeren en de klanten geven waar ze recht op hebben. Wat een onzin Marc jij gaat toch niet over de portemonnee van Stelwagen. De tip van Ruud is beter. Plaats een bord.
Ik ben het volledig met Pieter eens ”Varkens zijn het, die niet hopelijk geen lid zijn van de NKC”.
Varkens zijn het! Voor een prikkie en liefst voor niets op camperplaatsen staan en er dan zo mee om gaan. Pak een emmertje als je moet poepen en leeg dat op de volgende stop met sanistation of toiletten. Wij mijden camperplaatsen om wille van dit soort aso's!
Beste,
Ik heb een kleine camper Mercedes sprinter en een cinderela toilet?
Je zult van mij nooit geen troep vinden,het is maar om te zeggen dat je niet zo maar een doelgroep kunt beschuldigen.
Ik heb natuurlijk wat geïnvesteerd wat de uitbater van deze plaats ook beter zou doen want veel zal met het ongenoegen te makken hebben door de ontbrekende propere sanitaire voorzieningen die weliswaar aan zijn winst knagen maar ook aftrekbaar zijn voor hem.
Geef de klanten waar ze recht op hebben.
Dit gezegd zijnde,
Mvg en nog een fijne dag allen,marc
Uiteraard eens met alle voorgaande reacties.

Een tip plaats op je borden toilet in je camper verplicht om hier te mogen staan.

En controleer hierop bij overtreding flinke boete.

Ook aangifte doen bij de politie, als je er een betrapt.

Groet

Ruud Bakker
Grappig dat verschillende zoogdieren met verschillende regels worden belast!
Als ik het goed begrijp investeert de beheerder ruim in toegangscontrole, garantie van zijn inkomen en beperkingen. om de overlast te voorkomen. Dan is een Dixie toch een kleine en vooral nuttige investering? Ik neem trouwens aan dat de daders niet midden op het pad gaan zitten schijten. Wat doen die omwonenden dan de struiken? Camperaars begluren? Viezeriken. Wij genieten vooral graag van camperplaatsen in het buitenland waar je soms zelf voor minder dan € 10,- verwarmde toiletruimte en douche hebt. Gelukkig zijn dat soort mogelijkheden er nu ruim meer dan 15 jaar geleden.
Of op deze manier het oplossen:

https://www.youtube.com/watch?v=hmydJ9uMo5w
beste camperaars ik ben van mening dat het ook anders kan , neem een rol flinke zwarte pedaalemmer zakken mee in de camper span deze in je chemisch toilet en doe je ding knoop em dicht en je gooit hem ergens in een container dan blijft je chemisch toilet ook schoon , wij doen dit al jaren en doen alleen kleine boodschap op het toilet want anders word het echt niet aangenaam als je hem moet legen
Uiteraard kan dit niet, maar het is aan de eigenaar om overlast te voorkomen. Hoe goed bedoeld ook, wij NKC-leden kunnen niet gaan vertellen hoe dit opgelost moet worden, Wat me opvalt is dat er (weer) een discussie ontstaat over prijs/kwaliteit-verhouding. Hou daar eens mee op! Deze plek kent een goede bezetting, dus blijkbaar is er een markt voor. Prima als je er voor kiest om hier niet te gaan staan, om wat voor reden dan ook. Maar waarom moet dat zonodig hier gedeeld worden? Geniet van het camperen en laten we het vooral gezellig houden! (en schoon.... ;-)
Beste Dames en Heren,

Al kost de camperplek €100,- per dag dan poep je nog niet rondom de Campers.
Je hoeft er niet te stoppen
En het zijn niet alleende jongere camperaars die dit uithalen .
Ook oudere camperaars kunnen er wat van.
Ga inderdaad gewoon op een Camping staan.
Kost ook vaak maar €16,-.En hou je fatsoen nu en in het hiernamaals. AMEN
Schande en nog eens Schande zo iets doe je niet!!!
Nergens niet.
Dit is volgens mij een andere generatie
camper reizigers. Geld uitgegeven voor een camper
En dan is het teveel gevraagd om ergens te betalen.
Sani of geen sani overal zijn service punten
Om de wc van de camper te legen.
Laten wij met zijn allen het goede voorbeeld geven.
Dat doen wij al heel lang.
Sterkte Maastricht heel erg voor jullie 🧐🙃

Als camperplaats beheerder 11 jaar NKC 114, heb ik behoefte om even te reageren. Veelal is onze camperplaat onbemand en moeten ze zich zelf zien te redden. Afval gescheiden inleveren, stortpunt schoonspoelen, "betalen" in de brievenbus.
Wij ervaren in het geheel geen problemen, toppie camperaars!!!!
Ik lees veel klaag gezang over de prijs, het is geen verplichting om daar te staan.
De beheerder heeft zijn grond beschikbaar gesteld en als je dan moet kakken doe dat op de wc in de camper en als die niet in je camper zit ga dan naar een camping.
Ik sta liever op een mooie plek van €16,50 zonder voorzieningen dan op een parkeerplaats van €10 met publieke wc.
Het beroerde is dat deze gasten ook hun vuil overal neer pleuren.
Het is een kwestie van vraag en aanbod.

Het is niet te geloven dat er zo’n viezeriken menen het recht te hebben om dit te doen. Oplossing is simpel. Foto’s maken als je iemand betrapt en ook het kenteken. Even doorgeven aan politie. Minstens €80 boete gegarandeerd. Als je sani wilt hebben, ga dan op een camping staan. Een tijdje geleden stonden wij op een vergelijkbare standplaats. Daar liep (ook een Nederlander) met z’n toilettank de struiken in. Hij kreeg een geweldige uitbrander van meerdere camperaars en van de gealarmeerde politie een wielklem, een plastic zak en een schepje. Onder grote belangstelling mocht hij de troep opruimen. Of deze aso-leeghoofd wat geleerd heeft?
Dragen sommige mensen nu een excuus aan voor dit schandelijke gedrag?
Hiervoor bestaat toch geen enkel excuus en er bestaat toch ook geen verplichting om op deze camperplaats te gaan staan, zeker niet als je de prijs als te hoog ervaart? De klachten van de omwonenden zijn zeer terecht, want hoe smerig is het niet?
Zouden we niet, als we het zien gebeuren, kunnen afspreken dat we het uitwerpsel retourneren naar de camperraar die het heeft achter gelaten. En wel zodanig dat deze in de vroege ochtend een mooie drol van eigen ontwerp ziet op de motorkap van zijn eigen trotse bezit? Een schepje hiervoor gaat nu mijn camper in.
Jammer dat mensen op deze manier hun behoeften doen. Ik zou als camperplaats beheerder zelf de oplossing aan brengen en er een toilet gebouwte plaatsen want er zijn wel heel wat meer camperplaatsen voor minder verblijfskosten waar deze problematiek niet bestaat dus beheerder doe er uw voordeel mee groetjes Mart Jansen Duiven
Laat ik duidelijk zijn dat ik het gedrag mbt het " vervuilen" van de omgeving afkeur. Echter, voor eu 16 vind ik de camperplaats zonder voorzieningen aan de dure kant. Toch vreemd dat wij dit gedrag in Duitsland en andere omringende landen nooit of nagenoeg nooit aantreffen. Het lijkt wel of "Nederland" een hekel aan campers heeft en op allerlei manieren voorvallen in de media uitvergroot. Een van de redenen dat wij met de camper altijd snel de grens overgaan. Niet alleen mooier en campervriendelijker maar last but not least ook nog eens goedkoper incl voorzieningen.
Ik vind persoonlijk een camperplaats zonder sanitair sowieso waardeloos. En als ik lees hoeveel de uitbater vraagt voor een nachtje, vind ik het probleem wel zijn probleem en zal hij het toch aan moeten kunnen pakken.
Al zou hij een dixie huren.
Het is te smerig voor woorden, maar de enige manier om het, misschien, te stoppen is elkaar er op aan te spreken.
Deze dure ver van de stad af gelegen camperplaats mag voor de 16 euro wel wat meer bieden dan alleen maar een plek,
zonder voorzieningen.
Wel is er een dure slagboom installatie geplaatst met een gecompliceerde toegangscode om het stageld te innen.
Maar de eigenaar geeft aan dat hij niet wil investeren in een Sani die het genoemde probleem meteen oplost.

Ook wij zijn de menselijke uitwerpselen wel eens met walging tegengekomen, maar (helaas) nog nooit heb ik het zien gebeuren. Want wat is er op tegen om hier dan feedback op te geven? En als je dan te maken krijgt met agressie, nou dan bel je toch de politie? Voor bedreiging mag je het nummer 112 gebruiken. Overigens is filmen in de openbare ruimte ook niet verboden, wel het publiceren. En de film kun je dan gelijk gebruiken als bewijs voor de politie.
Niets doen is wat mij betreft geen optie. Het heeft uiteindelijk tot gevolg dat het imago van de camperraar geschaad wordt. En dat willen we met zijn allen toch niet? Want als je met schaamte in een camper moet rijden, dan is echt niet leuk meer.
Dit is heel jammer. Deze nestbevuilers zouden er uit moeten. Wat betreft het ledigen van de toiletcassette in de riool. Proper is het niet maar ik meen te weten dat Rijkswaterstaat verplicht om die cassettes in de riool te lozen, zij het dan via een installatie. Uiteindelijk komt dit dan toch in de riool terecht. Een cassette met groene toiletvloeistof zoals Solbio maar het groen van Tedfort mag gewoon in het toilet geledigd worden. De lozingsinstallaties op camperplaatsen zijn ook met de riool verbonden. Alle toiletvloeistof is biologisch afbreekbaar al gaat dat bij de groene variant wat beter. Alles komt trouwens in het waterzuiveringsstation samen.
Een goede oplossing zou kunnen zijn om bij heterdaad een foto te maken van de camper en het kenteken en deze publiceren op de betreffende camperplaats site.

als het dan een keertje echt niet anders kan doe het dan in een plastic zak en zoek een vuilnisbak, per slot moeten ook camperaars met kleine kinderen hun poepluier en mensen met een stoma hun 'afval' kwijt!
SCHANDALIG hoe de camperplaats reageert ; sanitair voorzien is de enige respectvolle oplossing ! Enkel de poen pakken van de mensen en zelf niets willen uitgeven geeft dus de welverdiende smerige boel (je oogst wat je gezaaid hebt)
wij zullen deze camperplaats enkel bezoeken als men er een MINIMUM SANITAIR en Hygienische toestanden garandeerd.
Er zijn immers massas camperplaatsen die wel correct zijn en de elementairste voorzieningen hebben zoals Water WC en stroom laat staan een wasruimte/douche, anders ga je beter alles zelf voorzien en sta je beter GRATIS onder de ZON..
Tip aan NKC mischien een goed idee om de 99% andere goede met sanitair en correcte handelswijze eens te respecteren en ion de bloemetjes te zetten in plaats van de vuilere pak de poen te steunen
Er zijn helaas steeds meer camperaars voor wie het vooral belangrijk is zo goedkoop mogelijk ergens te verblijven en vooral aan zichzelf te denken. Inderdaad vuilnis laten staan, niet betalen, poepen in de struiken, toiletten lozen. Maar ook geen gebruik maken van de lokale horeca. Hoe leuk is het voor een stad als er camperplaatsen zijn en dat die gasten zich als toeristen ook in de stad iets verteren. Als iedereen in zijn campertje blijft zitten en troep achterlaat is het gauw gebeurd met die mooie camperplaatsen bij de steden.
Wij camperen al ons hele leven en zien evenzoveel jaren op en rond camperplaatsen, met name in het buitenland, rondslingerend wc papier en menselijke uitwerpselen.
Het zijn veelal enigszins afgelegen plekken waar ook wandelaars,fietsers en de locale bevolking hun behoefte buiten het zicht van derden kunnen doen.
Ook signaleren we toenemend de zogenaamde natte doekjes en baby luiers. Poep verdwijnt binnen enkele dagen maar papier blijft weken liggen.
Dit is de tol die de vrijbuiters onder de camperaars moeten betalen.
Spijtig maar onontkoombaar.
Heel erg is dit! Alles maken deze mensen kapot. De camperplaatsen worden maar duurder en duurder omdat ze van hun eigen wc en douche géén gebruik maken een afwasplaats moeten hebben. Dat is echt géén camperen meer. Mensen a.u.b. hou het netjes en gebruik de dingen waarvoor ze dienen.
Wat vreselijk om dit te lezen! Eigenlijk zouden camperaars zonder toilet geweerd moeten kunnen worden. Maar ik snap dat dit in de praktijk lastig is. We waren al diverse malen daar en het is een prachtige plaats. Jammer dat het hek naar de dijk nu dicht is. We konden zo de dijk op om te wandelen langs de rivier met de hond. -met hondenpoepzakjes ;-) - Jammer dat je nu zo'n eind moet omlopen.
Ieder heeft recht op zijn eigen camper ervaring.
Wij kiezen altijd gewoon voor een camping. Waar we wel toiletten hebben en gewoon kunnen afwassen.
Wat ik weer zo jammer vind is dat vingertje naar de kleinere campers. Ook ik heb een kleine camper MET Porta potti ik vind de openbare toiletten juist smerig. Wat mij juist vaak opvalt is dat de grotere campers vaak gebruik maken van de openbare toiletten en ook hun vaat niet in de camper doen.
Maar het blijft een smerig gedrag!!!
Een schandpaal voor dergelijke viezeriken zou misschien werken. In Middelburg waren we getuige van iemand die zijn chemisch toilet loosde in het straatriool. Die had ik zo kunnen filmen. Jammer dat de privacywetgeving dit verhindert!
Het wordt steeds genanter om camperaar te zijn, met dergelijke viezeriken, die het voor iedereen verpesten. Schandalig!
Helaas heb ik dit ook vaker gezien.
In Frankrijk kom je dit vaak tegen.
Je mag verwachten dat camperaars zich fatsoenlijk gedragen maar het wangedrag wordt steeds erger.
Dan heb ik het over vuilnis laten staan, parkeergedrag en op camperplaatsen staan en s'morgens vroeg weg om dat zij dan 8 euro moeten betalen als de beheerder aanwezig is
Was 15 jaar geleden stuk leuker.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht