Camperplaats Maastricht krijgt sanitair

De eigenaar van Camperplaats Maastricht heeft een vergunning gekregen om een sanitairgebouw te plaatsen. De schop gaat binnenkort in de grond en half november moet het gebouw met drie douches en vier toiletten klaar zijn.

Eigenaar Hans Stelwagen komt hiermee tegemoet aan een wens van velen: de plek wordt over het algemeen positief beoordeeld op Campercontact.com, maar nogal eens wordt genoteerd dat het jammer is dat er geen sanitair is. Maar ook omwonenden kunnen opgelucht ademhalen: eerder dit jaar klaagden zij in de lokale media dat camperaars hun behoefte deden op de paadjes aan de Maasdijk, even buiten de camperplaats. Stelwagen besloot toen het hek te sluiten dat toegang biedt tot de Maasdijk, waarmee ook het wandelgebied moeilijker toegankelijk werd.

Hek weer open

Dit hek kan nu weer open. Wel komt er een tijdslot op: tussen 22.00 en 7.00 uur is het hek dicht. “Vooral vanwege de veiligheid”, zegt Stelwagen. “In het verleden zijn er wel eens fietsen gestolen. De dieven komen dan altijd van die kant.”

In de maanden januari, februari en maart is het gebouw vanwege vorstgevaar gesloten. Het overnachtingstarief gaat dan van 16 naar 15 euro. De overige maanden gaat de camperaar 17 euro betalen. 

Camperplaats Maastricht is te vinden onder sitecode 41369 op Campercontact.com.