NKC tegen verhoging btw recreatiesector


De NKC keert zich tegen de plannen van het kabinet om het lage btw-tarief voor onder meer de recreatiesector af te schaffen. “De verhoging van het tarief van 6 naar 21 procent wordt uiteindelijk doorberekend aan de recreant”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Daarmee wordt Nederland minder aantrekkelijk voor toeristen, zowel uit eigen land als uit het buitenland.”


In de plannen van het kabinet wordt een verlaging van de inkomstenbelasting voor werkenden deels gecompenseerd door een groot aantal producten en diensten voortaan met het hoge btw-tarief te belasten, in plaats van met het lage tarief. Dit deel van het plan heeft nogal wat kritiek geoogst, onder meer ook van de branchevereniging Recron van recreatieondernemers en van de Stichting Vrije Recreatie (SVR), waarbij veel kampeerboeren zijn aangesloten. De SVR heeft inmiddels 100 duizend handtekeningen van donateurs tegen de plannen verzameld, die binnenkort aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

De NKC gaat de kwestie aan de orde stellen in de Kampeerkoepel, waarin NKC, KCI, ANWB, ACSI, Recron en Bovag samenwerken om het kamperen te promoten. “Mogelijk kunnen we samen een krachtig signaal afgeven”, zegt Stolwerk.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht