Nieuwe buscamper Eriba Car First Edition met eigen stijl

Caravanbouwer Eriba brengt voor het eerst sinds tijden weer een camper op de markt: de Eriba Car, op basis van de VW Crafter. De eigenzinnige camper heeft bijzondere vormen en kleuren als belangrijkste kenmerken.

In de Eriba Car komt dezelfde stijl terug waarmee Eriba in de kleurrijke caravanserie Touring Colour Editions hoge ogen gooide. Dat begint al aan de buitenkant, die naar keuze rood-wit, blauw-wit of grijs-zilver is. De horizontale strepen – afgeleid van het Eriba-logo – zorgen voor een dynamische uitstraling.

De indeling van de 5,99 meter lange Eriba Car is vergelijkbaar met andere buscampers: een dinette, een rechte keuken, een combi-badkamer en een dwarsbed achterin. Verder heeft de buscamper een geheel eigen stijl, met kleuren die het interieur karakter geven, zeker in combinatie met het warme houtdecor, dat onder meer voor de kastkleppen en de vloer met jachtlook is gebruikt. De meubelstoffering bepaalt mede de sfeer in de camper. De wanden en het plafond zijn bekleed met geluidsabsorberend vilt.

Opklapbare wastafel

Aan de kopse kant van het keukenblok is de compressorkoelkast van 90 liter te vinden. Deze is uittrekbaar en ook vanaf buiten bereikbaar. Een extra blad aan de achterkant van het keukenblok kan buiten als tafeltje dienen. In de badkamer bevinden zich een toilet, een opklapbare wastafel en een douche, die ook buiten is te gebruiken. Het bed is 1,36 meter breed en met een lengte van 2 meter behoorlijk lang voor een dwarsbed in een buscamper. Door het bed gedeeltelijk op te klappen, creëer je plaats voor bijvoorbeeld fietsen.

In eerste instantie is de Eriba Car alleen verkrijgbaar als First Edition-model. In deze uitvoering heeft de buscamper een omvangrijke uitrusting, met een motor van 177 pk en een DSG-automaat. Latere modellen krijgen een handgeschakelde bak en een motor van 140 pk. Verder is de buscamper onder meer voorzien van lichtmetalen wielen van 17 inch, een matrastopper, airconditioning, meerdere assist-systemen, een navigatiesysteem en een winterpakket met verwarmde stoelen en stuur. De Eriba Car First Edition staat vanaf dit voorjaar bij de dealer, voor 107.190 euro.