Volop ruimte voor viervoeters in Flowcamper Fellschnute

Eén hond past wel in de meeste campers. Dat is anders voor bazen van een hele roedel. Met de Flowcamper Fellschnute is een pension reserveren niet nodig. Deze Duitse buscamper is helemaal ingericht op viervoeters en heeft plek voor wel vier honden.

Basis van de ‘bontsnuit’, zoals de vertaling van Fellschnute luidt, is de Volkswagen T6.1. Een praktische bus die geliefd is voor campertripjes en voor dagelijks gebruik. Handig voor wie ook graag buiten de weekendjes weg en vakanties met de honden op stap gaat.

De inrichting is afhankelijk van de wens van de hondeneigenaar. Achter in de camper is plaats voor één tot vier honden. De benches hebben verschillende afmetingen en zijn van elkaar te scheiden met een schot. De honden kunnen via de achterkant van de camper naar buiten. Bij de indeling met een enkele stoel is het ook mogelijk een opening naar de binnenzijde te plaatsen.

De Flowcamper Fellschnute is een modulaire camper. Op het in de vloer verankerde railsysteem passen twee stoelen. Die zijn in de rijrichting te plaatsen of juist met de rug ernaartoe. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een enkele stoel. Voor het monteren en verwijderen van de stoelen is geen gereedschap nodig. De keuken is uitgerust met onder meer een koelbox van 35 liter in een lade en een gasstel of inductiekookplaat, die ook buiten zijn te gebruiken. De spoelbak is voorzien van een handdouche die tot aan buiten is te trekken; handig voor wie vieze hondenpoten wil schoonspoelen.

Droogtoilet

Boven de hondenbenches is een bed te maken, dat overdag makkelijk op te ruimen is. Het is ook mogelijk om voor het optionele hefdak met twee slaapplaatsen te kiezen. Eveneens optioneel is het milieuvriendelijke droogtoilet, waar bij enkele indelingen voor valt te kiezen. De houten box die als omhulsel dient, is tegelijkertijd een extra zitje.

Flowcamper heeft in de Fellschnute extra aandacht voor ventilatie. Het optionele slaaphefdak is helemaal open te ritsen, zodat er veel lucht binnenkomt. Ook is er een door Flowcamper ontworpen airconditioningssysteem. Dit werkt binnen een paar minuten en werkt op zonnepanelen. De airco is vooral bedoeld om de honden verkoeling te bieden. Wat de hondencamper gaat kosten, is nog niet bekend.