Dethleffs vernieuwt de Trend-serie

Met de vernieuwde Trend-serie zet Dethleffs tien campermodellen neer die helemaal van deze tijd zijn. De huidige Trend en de series Pulse en Pulse Classic gaan op in de nieuwe Trend.

Dethleffs zet niet voor niets in op een update van de Trend. Het is namelijk nog altijd de bestverkopende camperserie van het merk. Vanaf half januari staan er tien nieuwe campermodellen in de showroom: vijf halfintegralen en vijf integraalcampers. Er zijn twee indelingen van 6,99 meter en drie indelingen met een lengte van 7,41 meter.

Voor de 2024-Trend nam Dethleffs zowel het interieur als het exterieur flink onder handen. De halfintegralen en integraalcampers ogen dynamisch en de achterzijde is aangepakt, met nu een gestroomlijnde bumper en strakke led-achterlichten. Invloeden uit de Pulse-serie komen tot uiting in de aerodynamische kap boven de cabine van de halfintegralen en de voorkant van de integraalcampers.

Grote dakluiken

Dethleffs zet voor de nieuwe Trend in op een goed prijs-kwaliteitverhouding, waarbij de prijs onder die van de vroegere Pulse-serie blijft. Daarbij hoort ook een rijke standaarduitrusting. De meubels en de vloer in de campers hebben een houtdecor. Ook antraciet, wit en grijs komen in het interieur terug, De grote dakluiken zorgen voor veel daglicht. Alle Trends zijn voorzien van het AirPlus-systeem, dat voor ventilatie achter de bovenkasten zorgt.

De vijf indelingen zijn verkrijgbaar als halfintegraal en integraalcamper. Drie indelingen hebben een L-vormige zithoek. In twee daarvan zijn enkele bedden te vinden. De derde indeling met een L-zit heeft een dwarsbed, een primeur voor Dethleffs. Verder zijn er twee indelingen met face-to-face-banken en lengtebedden of een queensbed. Een met de hand bedienbaar hefbed is standaard in alle integraalcampers. Voor de halfintegralen is een elektrisch bedienbaar hefbed optioneel, eveneens een bedombouw van de zitgroep.

De Fiat Ducato met verlaagd chassis dient als basisvoertuig voor de Dethleffs Trend. De Ducato is uitgerust met een 140 pk Euro 6d Final-motor en onder meer cruisecontrol, ESP, tractiecontrol, airco en een lederen stuurwiel. Een assistentiepakket, een chassispakket en een GT-pakket zijn optioneel. Alle campers in de serie hebben een grote garage. De Trend is leverbaar vanaf 99.190 euro.