Bijzonder flexibele indeling voor nieuwe Hobby Maxia Van 680 DT

Buscampers met een rondzit zijn zeldzaam, maar in de nieuwe Hobby Maxia Van 680 DT is er wél eentje te vinden. Deze rondzit kan ook worden omgetoverd tot een werkhoek, twee enkele bedden of zelfs een bank én een bed. Deze nieuwe buscamper op de VW Crafter is dan ook net even anders dan zijn soortgenoten.

De 680 DT is het tweede model in de in 2022 geïntrodudeerde Hobby Maxia Van-serie. Bij de nieuwkomer is geen sprake van een klassieke buscamperindeling met enkele bedden en een dinette, zoals in de 680 ET. Bij de 680 DT draait juist alles om flexibiliteit en de wens van de kampeerder om de camper op meerdere manieren in te richten.

De ruimte achterin is op vier verschillende manieren te gebruiken. Slapen gebeurt op de enkele bedden, die een lengte van 2 meter hebben. Beide bedden zijn om te bouwen tot banken, die dan tegenover elkaar staan in een face-to-face-indeling. Met een extra bank tegen de achterdeuren ontstaat een rondzit. Voor de matrastoppers van de bedden ontwikkelde Hobby een speciale hoes, zodat ze op deze plek als rugkussens kunnen worden gebruikt. Het is ook mogelijk om slechts één bed om te bouwen tot bank.

De zithoek voorin bestaat alleen uit de draaibare cabinestoelen en een verplaatsbare tafel. Deze is zowel voorin als achterin bij de zithoek te gebruiken. In plaats van een dinettebank is er voorin een hoge kast geplaatst. In het midden is de badkamer te vinden met daarin een douche, toilet en wastafel. Daar tegenover staat de keuken, die onder meer is uitgerust met een compressorkoelkast van 90 liter. De Hobby Maxia Van 680 DT is verkrijgbaar vanaf 107.750 euro.