Ruimte voor twee personen in Globe-Traveller Explorer 2Z

Globe-Traveller breidt de Explorer-serie uit met een derde buscamper voor twee personen: de 6,36 meter lange Globe-Traveller Explorer 2Z, met enkele bedden.

Globe Traveller Explorer2z 1480 L Web

De twee andere buscampers in de Explorer-serie hebben beide een Frans bed en verschillen alleen van elkaar in lengte. De Globe-Traveller Explorer 2Z is net als de andere twee bedoeld voor camperaars die met z’n tweeën reizen. Daarom staat tegenover de draaibare bestuurdersstoel een kleine hoekbank met één zitje in plaats van een tweepersoonsbank. De tafel heeft een extra blad om het oppervlak te verlengen en is net zo makkelijk helemaal te demonteren, zodat er meer bewegingsruimte ontstaat.

De keuken en koelkast zijn aan de passagierskant geplaatst. Daartegenover is de badkamer te vinden, met een Dometic-cassettetoilet, een douche, een wastafel, een spiegel en kastjes. De enkele bedden achterin zijn eenvoudig te transformeren tot een groot bed voor twee. De bovenkasten rondom het bed bieden veel opbergmogelijkheden.

Er zijn twee basisvoertuigen voor de Globe-Traveller Explorer 2Z: de Fiat Ducato en de Peugeot Boxer. Beide zijn standaard uitgerust met een motor van 160 pk. Automatische transmissie is optioneel alleen voor de Ducato verkrijgbaar. De buscamper is leverbaar vanaf 101.900 euro, met de Peugeot als basis.