NKC verzorgt workshop duurzaam camperbouwen

Veertien camperbouwers van twaalf Nederlandse bedrijven hebben op dinsdag 7 november bij de NKC deelgenomen aan  een workshop duurzaamheid en circulair ondernemen. De workshop werd gegeven door Stichting Circo, een organisatie die bedrijven traint om nieuwe producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen en daarmee meer circulair te werken.

Onder leiding van Circo-trainer Bas Roelofs kregen de camperbouwers een kijkje in de wereld van circulair werken, waarbij de essentie is dat alle afval waardeverlies betekent. Door kritisch te kijken naar de hele levenscyclus van de camper, van productie, gebruik, tweedehandsleven, reparatie en afdanken, kan de camperbouwer kansen ontdekken om waardeverlies tegen te gaan en er zakelijk zelfs een voordeel uithalen.

De NKC organiseerde de workshop als onderdeel van het duurzaamheidsprogramma, dat erop is gericht om camperen in de toekomst mogelijk en toegankelijk te houden. “Ook bij de bouw van de camper is een stap te zetten naar een groenere wereld”, zegt programmaleider duurzaamheid Marieke van Dijl van de NKC.

Deelnemers aan de workshop waren MV camperbouw, AmorA campers, Amstervan, Campr, Etarki, BasCampers, Camperbouw en onderhoud, CarisCampers, Tonke, Outbase campervans, de Vantast en C’est la Vie Campers.