Concorde Centurion 1200 GSI: eerste integraalcamper voor serie

Groot, groter, grootst geldt zeker voor de Centurion, het vlaggenschip van Concorde. Het premiummerk komt voor modeljaar 2024 met de eerste integraalcamper in deze serie: de Concorde Centurion 1200 GSI.

Net als de andere indelingen in deze serie staat ook de Concorde Centurion 1200 GSI op de Mercedes Actros. Die is 12 meter lang en heeft een tandemas. De Actros heeft een 520 pk-motor, een twaalftrapsautomaat en een keur aan rijhulpsystemen.

Suite met slide-out

De riante suite is met een slide-out nog groter te maken. Voor de meubels is gebruikgemaakt van atlasceder, dat ook in de scheepsbouw voorkomt. De loungestoelen zijn elektrisch verstelbaar. De keuken doet niet onder voor die van thuis. Hierin zijn onder meer een koel-vriescombinatie van 157 liter, een inductiekookplaat met twee zones en een oven-magnetroncombinatie te vinden. Wie afwassen te veel gedoe vindt, kan de optionele vaatwasser bestellen. Het sanitair is helemaal in Concorde-stijl: luxe, groot en met een flinke douchecabine.

In het slaapgedeelte valt het queensbed op. Dat heeft een afmeting van 200 bij 180 centimeter en is schuin geplaatst. Hierdoor is er ruimte voor een grote kledingkast. De garage onder het bed is groot genoeg om een auto tot 3,85 meter lengte mee te nemen, zoals een Mini Cooper SD of een Fiat 500.

Natuurlijk is de Centurion 1200 GSI standaard uitgerust met alle mogelijke voorzieningen. Daartoe behoren onder meer een satellietsysteem, twee HD-smarttelevisies, zonnepanelen, Alde-warmwaterboiler, een waterfiltersysteem en een elektrapakket waardoor het mogelijk is een tijdlang offgrid te blijven. In Duitsland is het vlaggenschip van Concorde verkrijgbaar vanaf 844.700 euro, in Nederland komt de prijs met bpm erbij ruim boven een miljoen euro. De bestuurder moet beschikken over het C-rijbewijs, C1 volstaat niet.