Toekomst Camperpark Den Haag onzeker

De toekomst van Camperpark Den Haag is hoogst onzeker geworden. De gemeente wil het park per 1 januari sluiten, omdat de gemeente het terrein nodig heeft voor de bouw van een nieuwe tramremise. Voor Erik Romijn, de eigenaar van het camperpark die het terrein al acht jaar huurt, is de hoop echter nog niet geheel vervlogen: hij wijst erop dat er nog een spoeddebat komt in de gemeenteraad, met vragen aan de wethouder.

Romijn had een tijdelijke oplossing op een ander terrein, maar de gemeente keurde dat af. “Ik had een stuk grond gevonden op dezelfde kavel van de gemeente, waardoor het makkelijker is om door te kunnen gaan met het camperpark, tegen redelijke kosten. Hiervoor had ik nota bene goedkeuring gekregen van de gemeente om toestemming te vragen aan de huurder van dat stuk grond. Maar toen ik de toestemming eenmaal kreeg van de huurder, trok de gemeente zich terug.”

Hans Pronk, adviseur camperplaatsen van de NKC: “Deze locatie is perfect, het openbaar vervoer stopt voor de deur, waardoor de locatie strategisch gelegen is.” Hij is sinds de start in 2015 betrokken bij het camperpark. “Deze plek wordt in alle seizoenen goed bezocht en in de buurt is er geen vergelijkbare camperplaats te vinden”, vervolgt hij. Ondanks de vele camperboekingen en de gunstige locatie lijkt de gemeente vast te houden aan de tramremiseplannen. Tot nu toe lijkt het niet te lukken om de gemeente te overtuigen van het belang van het camperpark.

De sitecode van Camperpark Den Haag op Campercontact.com is 2496.