La Strada Regent EB: ruimte in de lengte

De designers bij La Strada zijn creatief geweest bij het ontwerpen van de La Strada Regent EB. Deze nieuwkomer in de buscamperserie Regent zit vol handige opbergoplossingen en heeft een lang bed.

220826 Lastrada Regent EB 300Dpi 0059

Net als bij de Regent S kiest La Strada voor de Mercedes Sprinter als basisvoertuig, omdat deze volgens de Duitse camperbouwer het beste rijcomfort heeft dat de camperbranche te bieden heeft. Ook roemt La Strada de vele assist-systemen. Verder zijn er veel verschillen met de S, die onder de zes meter blijft. De EB krijgt er namelijk ruim een meter bij en dat zorgt voor meer leefruimte en een grotere badkamer.

Dankzij de extra meter van de buscamper kan een van de enkele bedden 205 centimeter lang zijn en dus geschikt voor de langere camperaar. Het andere bed is 185 centimeter lang. Het Froli-schotelveersysteem en de koudschuimmatrassen zorgen voor veel slaapcomfort. Met een tussenstuk is een tweepersoonsbed te creƫren. Door deze ombouw weg te laten, ontstaat een looppad tussen de bedden, waardoor de opberglades eronder bereikbaar zijn. Het achterste deel van het bed kan ook nog omhoog worden geklapt. Dan is er tegen de achterdeuren nog ruimte om bijvoorbeeld een fiets mee te nemen.

Zelf bekleding kiezen
In de zitgroep staat een verstelbare bank met isofix-bevestiging. De tafel is flexibel en kan in meerdere posities worden neergezet. Het interieur is naar eigen smaak samen te stellen. La Strada biedt keuze uit een combinatie van ruim 125 stof- en leervarianten.

De keuken wijkt weinig af van die in de Regent S. Wel is de absorptiekoelkast met een inhoud van 133 liter een flink stuk groter. De koelkast is aan beide zijden te openen, zelfs vanuit bed. De badkamer heeft een wastafel, toilet, opbergkasten en een douchemogelijkheid. De La Strada Regent EB is leverbaar vanaf ongeveer 112.000 euro.