Hobby presenteert Maxia Van op VW Crafter

Met de presentatie aan het grote publiek van de Hobby Maxia Van op de VW Crafter, is het eerste resultaat van de in mei aangekondigde samenwerking van de twee Duitse bedrijven een feit.

Hobby 2023 Ww Maxia 585Ul Innen Totale

De Hobby Maxia Van is een buscamper met power: standaard is de Crafter uitgerust met een 177 pk-motor en een achttrapsautomaat. In de basis is de buscamper geschikt voor twee personen. Wie met vier personen wil reizen, kan het maximale gewicht ophogen van 3.500 naar 3.850 kilogram. Dit betekent wel dat een B-rijbewijs niet meer volstaat.

Hygge in Hobby
De Maxia Van ligt in het verlengde van de caravanserie Maxia, die Hobby in het hogere segment schaart. Het interieur van de nieuwe Van heeft – net als de caravans – Scandinavische invloeden. Zo zijn de wanden en het dak aan de binnenzijde bekleed met vilt. Bij de perspresentatie in Düsseldorf sprak Hobby van het hygge-gevoel, dat staat voor gezelligheid en een goede sfeer.

De buscamper heeft een dubbele bodem en is geïsoleerd met Cellofoam, dat van gerecyclede vezels is gemaakt. Voor warmte zorgt een Truma Combi 6. Achter in de camper is een uittrekbare plank voor twee gasflessen van 11 kilogram geplaatst. Het keukenblok is uitgerust met twee gaspitten en een rvs-spoelbak. De 90 liter-compressorkoelkast kan aan twee kanten open. In de combibadkamer zijn een douche, toilet en een wastafel te vinden. Achter in de camper zijn de eenpersoonsbedden van twee meter lang. Voor een kind is nog een derde slaapplaats te creëren. De Hobby Maxia Van is verkrijgbaar vanaf 106.750 euro.