Fors laadvermogen in Chausson S514 Sport Line

Met de ontwikkeling van de Chausson S514 Sport Line is de Franse camperfabrikant erin geslaagd een camper te bouwen met een laadvermogen van maar liefst 880 kilogram.

RK S514 Ambiance Exterieur Acteurs@

Chausson zet twee versies van de smalle halfintegraal S514 in de showroom. De Sport Line-uitvoering is het meest uitgebreid. Deze heeft een motor van 170 pk, cruisecontrol, twee airbags, cabine-airco, een start- stopsysteem en een zestrapsautomaat. De buitenspiegels zijn te verwarmen. De bekleding van de zitbank komt ook terug in de cabinestoelen, die armleuningen hebben en in hoogte verstelbaar zijn.

Het moderne interieur laat een combinatie zien van licht hout en grijs, ook op de vloer. De keuken is links van de ingang geplaatst en heeft twee gaspitten, een spoelbak en een uitbreiding voor het werkblad. Daarnaast staat de koelkast van 87 liter. De badkamer heeft een wastafelwand die opzij kan draaien, waarmee een douchecel tevoorschijn komt.

Vlinderbed met bagageruimte
Opvallend is het zogenoemde vlinderbed achter in de camper. Beide bedhelften kunnen naar het midden toe omhoog klappen, waardoor de bagageruimte eronder bereikbaar is. Op deze manier is het mogelijk om ook grote spullen, zoals een fiets of een supboard mee te nemen. In dat geval komt het flinke laadvermogen goed van pas. Het bed meet 189 bij 132 centimeter. Een derde bed ontstaat door de zitgroep om te bouwen.

De Chausson S514 Sport Line staat op de Ford Transit en heeft een stoer grijs exterieur met zwarte accenten en een felgroene striping. De eveneens grijze luifel en bumpers maken het plaatje compleet. Dankzij de geringe breedte van 2,10 meter is deze halfintegraal erg wendbaar. De lengte van 5,99 meter draagt daar ook aan bij. De Chausson S514 Sport Line is leverbaar vanaf 70.990 euro.