Sportief camperen: Alphavan 4×4 Active Line

Alphavan gooide eerder al hoge ogen met een 4x4-buscamper en heeft deze bus nog aantrekkelijker gemaakt voor actieve en sportieve camperaars, door de garage nóg groter te maken. De Alphavan 4×4 Active Line heeft hierdoor genoeg ruimte voor fietsen, scooters of zelfs motorfietsen.

Exterieur

De zogenoemde FlexPort, een flexibele garage, zorgt voor een flink laadoppervlak in de camper. De garage is onder het bed te vinden en op allerlei manieren in te delen. Het laadvermogen van 700 kilogram en de afmeting van 225 bij 170 bij 131 centimeter zorgen ervoor dat deze FlexPort eindeloze mogelijkheden biedt.

Net als de Alphavan 4x4 staat de Active Line op Mercedes Sprinter, die onder de kap een 190 pk-motor en een negentrapsautomaat heeft. Voor de inrichting koos Alphavan opnieuw voor de zogeheten Vunder Tech-technologie, waarmee het mogelijk is om robuuste en toch lichtgewicht meubels te bouwen. Er is keuze uit verschillende woonsferen en stoelhoezen. Met 2,10 meter heeft de wagen een flinke stahoogte.

Slaapplaatsen in FlexPort
De Alphavan 4×4 Active Line biedt vier zitplaatsen. Het bed achterin, bereikbaar via een trap, is 160 bij 200 centimeter. Voor meer slaapplaatsen is optioneel een extra matras verkrijgbaar dat in de FlexPort past. Onder het bed zit een deur naar de garage.

De strakke en moderne camper is uitgerust met een Thetford-inductiekookplaat met twee pitten en een 90 liter-compressorkoelkast van Dometic. Boven de koelkast hangt een tv-scherm van 22 inch, dat zowel naar het bed als naar het woongedeelte kan draaien. Voor de badkamer heeft Alphavan gebruikgemaakt van ruimtebesparende oplossingen, zoals een inklapbare wastafel.

Met het Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC)-systeem is het mogelijk om onder meer de verwarming te bedienen. Alphavan biedt nog allerlei extra opties, waaronder zijramen voor de FlexPort en uitschuifbare stoelen in plaats van een tweezitsbank. De wagen gaat ongeveer 226.000 euro kosten. Vanwege het maximale gewicht van 4.100 kilogram heb je er wel het C1-rijbewijs voor nodig.