Nieuwe camperplaats aan de voet van de Holterberg

In het Overijsselse Holten is de nieuwe camperlocatie Sploder Stea gerealiseerd, met ruimte voor 25 campers. De camperplaats is gelegen bij een melkveebedrijf.

Eigenaren van de camperplaats, Dianne en Gerrit Blankena, hadden al langer plannen om iets met recreatie te doen, naast het runnen van de boerderij. “Onze zoon neemt de boerderij over, dus hadden we meer tijd om er een andere activiteit bij te doen. Dat is dus de exploitatie van een camperplaats geworden”, vertelt Dianne Blankena. “Wij willen graag iedereen de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen op de boerderij, zodat mensen kunnen zien hoe we hier met passie en zorg op het bedrijf werken”, aldus Blankena.

Op Sploder Stea is een verwarmd sanitairgebouw. Het plein ervoor kan dienen als ontmoetingsplek en de aanwezige informatieruimte biedt mogelijkheden om lokale producten te proeven, zoals de melk en eieren van de boerderij.

De camperlocatie onderscheidt zich van andere camperplaatsen door zijn unieke ligging aan de voet van de Holterberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Ook kun je vanuit de camper de koeien zien grazen. Er zijn talloze mooie wandel-, mountainbike-, en fietsroutes beschikbaar, die door de natuur voeren. Diverse toeristische dorpjes zijn bereikbaar vanaf de camperplaats, waar men kan genieten van eet- en drinkmogelijkheden, maar ook van musea en diverse winkeltjes met snuisterijen.

De camperplaats is sinds kort open. “We krijgen heel veel leuke reacties van camperaars”, vertelt Blankena opgewekt. “Daar worden we erg blij van, daar doe je het tenslotte voor.”

Camperlocatie Sploder Stea is te vinden op Campercontact.com onder sitecode 98526