Frankia viert afscheid zescilinder

Met de introductie van de luxe integraalcamper Frankia Platin Final Six neemt Frankia afscheid van de zescilindermotor in de Mercedes Sprinter, waar het automerk mee gaat stoppen. Dit actiemodel is helemaal toegerust op winterkamperen en zelfvoorzienend reizen.

De Frankia Platin heeft standaard al een zeer rijke uitrusting. In deze speciale editie gaat de camperbouwer uit het Duitse Beieren nog een stapje verder. Onder de kap van dit 8,04 meter lange actiemodel is natuurlijk de 190 pk sterke zescilindermotor te vinden. De buitenzijde is wit – en dus niet platina, zoals de standaarduitvoering – met platinakleurige vlakken en een nieuwe striping. Verder vallen de ledkoplampen en de luifel met ledverlichting op. De Frankia heeft een luchtgeveerde achteras.

Verborgen televisie

De stahoogte binnen is 2,03 meter. In het interieur is een combinatie van wit, grijs en een lichte houtlook te zien. De meubels hebben leren bekleding. Als hij niet in gebruik is, zit de televisie van 32 inch verborgen in een kast naast de ingang. De keuken is uitgerust met onder meer een geïntegreerd driepitsfornuis. Van de douche en het toilet met de wastafel is een grote badkamer te maken. Achterin staan de enkele bedden in lengterichting. Ook is er voorin nog een groot bed van 2 bij 2 meter te creëren. De garage is 1,24 meter hoog, bestaat uit twee delen en is uitgerust met een apothekerskast.

Winterkamperen

De Frankia Platin Final Six heeft Thermo Guard Plus-zijwanden, een verwarmde dubbele bodem en geïsoleerde ramen in de cabine. In combinatie met de Alde 3020 HE vloeistofverwarming en de vloerverwarming in de zitgroep maakt dit hem heel geschikt voor winterkamperen. En wie zelfvoorzienend wil reizen, kan kiezen voor een pakket met onder meer twee lithiumaccu’s van 110 Ah, vier zonnepanelen van 110 wattpiek, een sinusomvormer van 1.700 watt en een K-Power 90A-oplaadbooster. De verswatertank heeft een inhoud van 270 liter. Ook is deze integraalcamper voorzien van Dometic 2200-airconditioning. Het actiemodel is leverbaar vanaf 203.995 euro.