Malibu, Adria en Niesmann+Bischoff NKC Kampeerauto van het jaar 2021

Het Nederlandse publiek kiest campermodellen van Malibu, Adria en Niesmann+Bischoff tot NKC Kampeerauto van het jaar 2021. Dat maakte de NKC op donderdag 4 maart bekend in een video.

Stemmen voor de camperverkiezing was mogelijk in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal. Bij de buscampers wint de Malibu Van first class - two rooms, in de categorie halfintegraalcampers is de titel voor de Adria Matrix Plus 670 DL en in de categorie integraalcampers gaat de Niesmann+Bischoff iSmove er met de prijs vandoor. Een vakjury bestaande uit camperjournalisten maakte de voorselectie voor de verkiezing. Uit het aanbod van nieuwe campers in 2021 selecteerde deze drie exemplaren per categorie.

Uitdaging vanwege corona

Vanwege corona was het een grotere uitdaging dan normaal om alle modellen te zien, maar de juryleden hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan de fabrikanten breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Camperliefhebbers konden daarna stemmen op hun favoriete model. Dit kon dit jaar uitsluitend op de website www.nkc.nl. Duizenden camperaars brachten hun stem uit. De prijsuitreiking zou oorspronkelijk op kampeerbeurs de Caravana plaatsvinden. Als alternatief zijn de prijswinnaars bekendgemaakt in een video gepresenteerd door cabaretier en camperaar Klaas van der Eerden.

Malibu buscamper

De winnaar in de categorie buscamper valt op vanwege de mogelijkheid om het woongedeelte volledig van de slaap- en badkamer af te kunnen sluiten. De Malibu Van first class - two rooms is de eerste buscamper waarbij dit concept is toegepast. Door de koelkast voorin bij de schuifdeur te plaatsen, kun je deze ook van buiten de camper openen. Nog een fijne bijkomstigheid: het twinbed is maar liefst 203 centimeter lang. Bijzonder voor in een buscamper.

Adria halfintegraal

De halfintegraal met de meeste stemmen heeft dit jaar een succesvolle make-over gekregen. In de Adria Matrix Plus 670 DL zijn grote veranderingen doorgevoerd als het gaat om woonstijl, comfort, praktisch gebruik en technologie. Wat dit laatste betreft is er bijvoorbeeld Adria MACH, een optionele applicatie waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. Verder is er met een hefbed en twee bedden achterin slaapruimte voor vier personen zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte.

Niesmann+Bischoff integraal

De winnende integraalcamper is in alle opzichten opmerkelijk. Met veel nieuwe ideeën, vooral in het interieur, heeft de bouwer een volledig geïntegreerde camper gebouwd met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan ooit in deze klasse is vertoond. Hoewel de iSmove van Niesmann+Bischoff op basis van zijn lengte van minder dan zeven meter nog net tot de compacte klasse behoort, kunnen de passagiers genieten van een veelvoud aan bijzonderheden die je normaal alleen aantreft in veel zwaardere campers.