Wanner Silverdream 690 RS: alkoofcamper met rondzit

Camperbouwer Wanner heeft de alkoof Silverdream 690 RS in een nieuw jasje gestoken, waarbij de alkoof meer ruimte biedt dan die van zijn voorganger. Een opvallende, zilverkleurige camper, waarbij de opbouw monocoque is, uit één stuk vervaardigd dus. Daarbij is gebruik gemaakt van honderd procent gfk en kevlar.

Op het eerste gezicht lijkt de wagen niet op een alkoofcamper en ook van binnen wijkt de op de Mercedes Sprinter gebouwde Silverdream nogal af van zijn soortgenoten. Dat begint al bij de kleurkeuze van het interieur. De momenteel populaire lichte tinten zijn hier ver te zoeken. Wanner kiest voor warm kersenhout in combinatie met antraciettinten. De riante rondzit achterin heeft crèmekleurige leren bekleding.

Voor de bedden is in deze camper dus geen plek achterin. Slapen kan in de alkoof, waar twee enkele bedden zijn te vinden. In de nieuwe versie van de Silverdream hebben die iets aan lengte gewonnen. Het langste bed is maar liefst 2,07 meter. Het andere bed is wat korter. De bedden zijn bereikbaar via een trap die in een kast achter de bestuurdersstoel zit verborgen. Boven de trap zit een Heki-dakluik.

Wintervaste camper

De keuken heeft drie gaspitten met afdekplaat, een rvs-spoelbak en een koel-vriescombinatie. De badkamer is behoorlijk ruim en heeft een separate douche. Dankzij de geïsoleerde tanks voor schoon water en afvalwater – elk 150 liter – en de verwarmde dubbele bodem, is de Wanner Silverdream 690 RS ook geschikt om er in de winter mee op uit te trekken.

De Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving is in deze geüpdatete versie voorzien van de nieuwe 2.0 liter dieselmotor van 170 pk. Verder is de Sprinter uitgerust met onder meer ABS, ESP, ASR, navigatie en een achteruitrijcamera. De luxe lederen cabinestoelen zijn draaibaar en te verwarmen. De garage is ruim en te bereiken vanaf de zijkanten en de achterkant. De Wanner Silverdream 690 RS is leverbaar vanaf 148.000 euro.