Veel ruimte in alkoofcamper Hobby A65 KM

Door de toegangsdeur aan de achterzijde van de camper te plaatsen, heeft Hobby in de alkoofcamper A65 KM op nog geen zeven meter ruimte gecreëerd voor een heel gezin.

Wie de camper binnenstapt, treft links een stapelbed met bedden van 213 centimeter lang en een breedte van 84 en 90 centimeter. Ertegenover staat het keukenblok, met een driepitskookplaat met elektrische ontsteking en een glazen afdekplaat, een spoelbak en een kruidenrek. De Dometic-absorptiekoelkast van 133 liter is aan de overkant geplaatst. Tussen het stapelbed en de koelkast is de compacte badkamer te vinden. Deze heeft een geïntegreerde douche met scheidingswand, een draaibaar toilet van Thetford, een spiegelkast en uittrekbare waslijnen.

Zes personen

Het interieur oogt fris. Binnen valt verder de stahoogte van 2,05 meter op. Het ontbreken van een toegangsdeur aan de zijkant van de camper levert veel ruimte op. Hobby benut die goed, door zowel een treinzit als een langsbank te plaatsen. De treinzit is optioneel om te bouwen tot een bed van 210 bij 158 centimeter. Het aantal van vier goedgekeurde zitplaatsen is optioneel uit te breiden naar zes.

Cruisecontrol

Het bed in de alkoof is 202 bij 153 centimeter. De alkoof heeft gestoffeerde wanden met een tijdschriftenvak. Ramen aan beide kanten zorgen voor licht, net als het mini-Heki-dakluik met verduisterings- en insectenplissé.

De Hobby A65 KM staat op de Citroën Jumper met 2,2-litermotor van 120 pk. De Jumper heeft onder meer ABS, een boordcomputer, cruisecontrol, ESP met ASR, Hillholder en twee airbags. De elektrische buitenspiegels zijn verwarmd en verstelbaar. Standaard is deze alkoofcamper uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De alkoofcamper is leverbaar vanaf 69.000 euro.