Morelo vernieuwt luxe alkoofliner Palace

Op de weg kom je hem zelden tegen: een liner met een alkoof. De Morelo Palace is zo’n bijzondere liner. De bouwer heeft de luxe alkoofcamper vernieuwd en helemaal opgefrist.

De Morelo Palace is bij uitstek geschikt voor een groot reisgezelschap. Er zijn maar liefst zes gordelplaatsen en dat is een primeur voor deze bouwer van luxecampers. Basisvoertuig is de Iveco Daily 70 C 18. Het maximale gewicht van de liner blijft net onder de 7.500 kilogram, dus een C1-rijbewijs volstaat.

Qua indeling is er keuze uit vijf varianten. Twee indelingen hebben een fietsengarage en bij drie indelingen kan achterin een scooter mee. Ook op slaapgebied valt er genoeg te kiezen. Drie indelingen hebben een dwarsbed in de alkoof. Een ervan heeft achterin een queensbed; bij de andere twee zijn daar enkele bedden te vinden. Twee indelingen hebben een lengtebed in de alkoof. Deze varianten hebben achterin een ruime zithoek, die desgewenst tot bed is om te bouwen.

Vloerverwarming en isolatie

Net als de andere Morelo’s is deze Palace-alkoof uitstekend geïsoleerd. De verwarmde dubbele bodem heeft een hoogte van 42 centimeter. Dat betekent dat er genoeg ruimte is voor de watertanks en voor bagage. Het woongedeelte en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. Is het toch kil binnen? Dan is het mogelijk om de scheidingswand tussen de woonkamer en de cabine te sluiten. Deze luxe alkoofcamper is dus zeer geschikt om in de winter mee te reizen.

De keuken heeft een groot werkblad van de hoogwaardige kunststofsoort corian, drie gaspitten en een grote koel-vriescombinatie. De badkamer is luxe uitgevoerd met een spiegelkast en een kledingkast met ledverlichting en is met twee wanden af te scheiden van de rest van de camper. De alkoofliner is leverbaar vanaf ongeveer 281.000 euro.