Taxibusjes worden campers

Eigenaar Berry van Beek van Suntrail uit Doetinchem keek vorig jaar tegen een volle parkeerplaats aan. Zijn wagenpark van ruim vijftig taxibusjes stond stil. En dat terwijl zijn compagnon probeerde een camper te boeken om toch nog op vakantie te kunnen in tijden van corona. Van Beek: “Ineens wisten we het: we gaan de taxi’s ombouwen tot campers.”

Inmiddels zijn er twee Mercedes Vito-taxibusjes helemaal omgebouwd tot campers. Voor de zomer hoopt Van Beek er vijf af te hebben. Want, zo zegt Van Beek: “Aan de vraag ligt het niet. We worden nu dagelijks gebeld met de vraag of mensen nog een busjes kunnen reserveren.”

Hefdaken

Dat er nog maar twee busjes klaar zijn, komt vooral doordat sommige materialen moeizaam leverbaar zijn. Van Beek: “De grootste tegenvaller is wel echt de levering van de hefdaken. Er is zo’n grote run op. Maar er zit voor ons dan niets anders op dan gewoon rustig erop te wachten.”

Van Beek heeft de ambitie om in de toekomst nog veel meer busjes om te bouwen. “Er is zo veel vraag naar campers. En zelf vinden we het ook heel leuk. Dus stiekem hoop ik dat er eentje deze zomer een weekje niet verhuurd is dan kunnen we zelf ook nog lekker weg”, aldus Van Beek.

De NKC ging bij Van Beek langs en maakte onderstaande video: