Nieuwe camperlocatie in Markelose boomgaard

In het Overijsselse Markelo is onlangs een nieuwe camperlocatie geopend, Het hof van (H)eden. Er is plek voor twintig campers.

Eigenaren Rob en Henriëtte Klein Bleumink legden de camperlocatie met veel liefde voor natuur en milieu aan. “De camperplekken liggen in de boomgaard. Deze is ecologisch aangelegd en we willen daarmee de biodiversiteit bevorderen. Mensen mogen de camper plaatsen waar ze willen, het enige dat we vragen is dat ze rekening houden met andere camperaars”, vertelt Rob Klein Bleumink enthousiast. Naast de boomgaard zijn op het terrein een bloemenweide en een voedselbos met maar liefst 250 verschillende boomsoorten te vinden. Ook wordt er gewerkt aan een educatiecentrum.

Op de camperlocatie zijn faciliteiten aanwezig, zoals een loosplaats voor de toiletcassette en voor het grijze water. Je kunt water innemen en er staat een pipowagen met daarin toiletten en urinoirs. “Wij zijn zelf camperaars en wilden op onze camperlocatie graag praktische faciliteiten. Verder willen we dat gasten wel een soort campinggedrag kunnen vertonen door tafel en stoelen in de boomgaard te zetten en vinden we het belangrijk dat mensen de vrijheid hebben om te komen en te gaan wanneer ze willen”, vervolgt Klein Bleumink. Elektriciteit met aansluitingen wordt nu aangelegd. De verwachting is dat deze voorziening op 1 juli gereed is.

In de omgeving is er voldoende te beleven. Zo zijn er uitstapjes te maken naar het kunststadje Diepenheim en Hanzestad Lochem. Het Twentse dorp Markelo ligt op fietsafstand. Ook zijn het fietsknooppuntnetwerk en wandelnetwerk in de directe omgeving van de camperplaats te vinden.

“We hopen dat de camperaar hier rust en gevoel voor de natuur vindt’, besluit Klein Bleumink.

Camperlocatie Het hof van (H)eden is te vinden onder sitecode 98854 op Campercontact.com.