Elektrisch camperen met de compacte eBussy

Het Duitse bedrijf Electric Brands heeft de eBussy in ontwikkeling: een compact, elektrisch aangedreven busje, dat ook als camper verkrijgbaar is. Omdat de eBussy in klasse L7e-B2 valt, mogen er slechts drie personen in reizen.


Slide-out met bed

De wagen is leverbaar in een standaard- en een off-roadvariant, met keuze uit tien modules, waarvan er een ook een camperopbouw bevat. De kampeermodule bestaat uit een bed met van 210 bij 130 centimeter, dat in een slide-out aan de achterkant tevoorschijn komt. Verder heeft de eBussy-camper een koelkast, een televisie, een kookplaat, een gootsteen, een schoonwatertank en een pop-updak. De eBussy is uitgerust met vierwielaandrijving, een geluidsinstallatie, een zonnepaneel, ABS en ESP. Het wagentje is gemaakt van natuurlijke vezels, composieten, aluminium, staal, hout en recyclebare kunststoffen.

Actieradius

Camperaars met haast kunnen echter beter even verder kijken. De eBussy heeft in de standaardversie namelijk een batterijcapaciteit van 10 kWh, goed voor een actieradius van zo’n 200 kilometer. Dat betekent regelmatig even stoppen om op te laden. Optioneel is de batterijcapaciteit op te hogen tot 30 kWh. Maar met een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur zit kilometervreten er ook dan niet in.

Electric Brands wil de eBussy in december 2021 in productie nemen. Reserveren is nu al mogelijk. De vanafprijs van het basismodel wordt 26.800 euro.