Crosscamp Lite geschikt voor dagelijks gebruik

De Crosscamp Lite is een compacte buscamper, die geschikt is om mee te gaan kamperen, maar ook voor dagelijks gebruik. Daarmee speelt Crosscamp in op de groeiende vraag naar dergelijke campers. Deze flexibele kampeerbus is verkrijgbaar met de Toyota Proace Verso of de Opel Zafira Life als basisvoertuig.

Crosscamp mikt met deze camper op kampeerders voor wie luxe geen noodzaak is: de wagen heeft een zeer minimalistisch interieur. De zwart met grijze inrichting bestaat uit draaibare voorstoelen en een bank op een rails. Deze heeft drie goedgekeurde zitplaatsen en isofix-aansluitingen. Voor de nacht is de bank snel om te toveren tot een bed met van 140 bij 199 centimeter. Het slaaphefdak heeft rondom ramen en een bed van 120 bij 200 centimeter.

Koken onder de klep

Voor een keukentje is geen plaats in deze compacte bus, maar helemaal achterin is wel een uittrekbare gaskookplaat met één pit gemonteerd. Zo is het mogelijk om onder de geopende achterklep te koken. Daarnaast is de accu voor de woonruimte te vinden en een gasfles van 1,8 kilogram. Ook is helemaal achterin een stekkerdoos aangebracht, met daarin een USB- en een 12V-aansluiting. Optioneel zijn achterin nog twee extra stoelen te plaatsen, waarmee het aantal zitplaatsen dan op zeven komt. Het raam in de achterklep kan open. Een uitneembare opbergbox voor de linkerschuifdeur biedt ruimte aan kleine spullen. Tussen de voorstoelen is plek voor een koelboxje van 13 liter.

Opel of Toyota

Beide types basisvoertuigen van de Crosscamp Lite hebben een 1.5-literdieselmotor van 120 pk, of optioneel een 2.0-dieselmotor van 144 of 177 pk. Met een vanafprijs van 57.500 euro is de camper op basis van Opel standaard iets rijker uitgerust dan die op basis van de Toyota, die leverbaar is vanaf 56.000 euro.