Camperplaats Huizen krijgt upgrade

De camperplaats aan de IJsselmeerstraat in Huizen is vanaf maandag 7 juni beperkt toegankelijk voor campers, omdat de gemeente de locatie opnieuw gaat inrichten. Dat heeft de gemeente Huizen laten weten.

De vernieuwde locatie krijgt negen met gekleurde betonbanden gemarkeerde plekken, in plaats van de huidige acht, waarbij de campers vaak kriskras door elkaar staan. Verder wordt de uitgang verhard met grasbetonblokken, zodat er geen modderpoel meer kan ontstaan. De slagboom wordt verplaatst, zodat de brandweer betere toegang heeft tot de locatie. De gemeente Huizen heeft bij de herinrichting de adviezen overgenomen van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC.

Noodlocatie

De verwachting is dat de werkzaamheden anderhalve week duren en dat de vernieuwde locatie vanaf woensdag 16 juni weer beschikbaar is. Tot die tijd kunnen camperaars terecht op een noodlocatie op het nabijgelegen evenemententerrein, waar ter plekke naar wordt verwezen.

Op termijn is het de bedoeling dat de locatie een sanizuil krijgt en mogelijk ook aansluitingen voor elektra. De camperplaats is dan echter niet meer gratis, zoals nu het geval is. De verwachting is dat deze voorzieningen er dit jaar nog komen, nadat de gemeenteraad er een besluit over heeft genomen.

De sitecode van de camperplaats in Huizen op Campercontact.com is 6693.