Camperlocatie Landgoed Jonker zoekt nieuwe eigenaar

De eigenaren van Camperlocatie Landgoed Jonker in het Groningse Doezum zetten na bijna drie jaar een streep onder hun avontuur van de overname van de camperplaats. 

Het landgoed staat voor 1,2 miljoen euro te koop, inclusief de opstallen. Rina en Joop van der Molen kochten het landgoed in oktober 2018, met grootse plannen om er ook een cateringbedrijf te beginnen. Een combinatie van corona en gezondheidsproblemen van Joop van der Molen heeft roet in het eten gegooid, vertelt Rina van der Molen. “De catering heeft lang stil gelegen en nog steeds hebben we alleen maar af en toe een barbecue. Met de camperplaats is het wel redelijk goed gegaan, maar het natte voorjaar heeft ons ook wel parten gespeeld.”

Pijn in het hart

Met pijn in het hart hebben de twee besloten afscheid te nemen van het landgoed. “We hebben het met heel veel plezier gedaan en het is leuk om gasten te ontvangen, die vaak ook heel tevreden zijn.” In 2010 verwierf de locatie nog de titel Camperplaats van het jaar.

Gegadigden hebben zich al gemeld, maar serieuze biedingen zijn er nog niet. Wel verwacht Van der Molen dat een nieuwe eigenaar het landgoed als camperplaats in stand houdt.

De sitecode van Camperlocatie Landgoed Jonker op Campercontact.com is 5212.