Veel ruimtegevoel en bewegingsvrijheid in Malibu Van diversity

Een riante keuken en badkamer en veel ruimtegevoel zijn de belangrijkste kenmerken van de Malibu Van diversity. Deze nieuwste buscamper van Malibu is in twee indelingen te koop: als 640 LE K met enkele bedden en als 600 DB K met een tweepersoons dwarsbed. Laatstgenoemde lichten we hier uit.

 

De Malibu Van diversity 600 DB K is met zijn slechts 6 meter lengte een zeer compacte buscamper. Toch doet het interieur niet krap aan. Malibu heeft namelijk veel aandacht besteed aan het creëren van ruimtegevoel en bewegingsvrijheid. Zo staat de 84 liter-compressorkoelkast voor het bed. Hier bovenop is nog een ondiepe kast geplaatst. Daardoor ontstaat op de bovenkant van de koelkast extra afzetruimte, bijvoorbeeld om een koffieapparaat neer te zetten.

Ruime badkamer

De badkamer is een zogenoemde XL flexi-washroom 1000. De schuifdeur van de badkamer bestaat uit twee delen. Dat is ruimtebesparend en zorgt tegelijkertijd voor een brede doorgang. Twee lameldeuren dienen als scheidingswand voor de douche. Het toilet is weg te draaien onder het bed. De badkamer heeft verder een vaste spiegel en diverse opbergmogelijkheden. Onder het dwarsbed van de Malibu Van diversity 600 DB K zijn aan de passagierszijde twee kledingkasten met ophangstang te vinden. Die zijn zowel van voren als van boven te bereiken.

De zitgroep van de Malibu Van diversity 600 DB K bestaat uit een tweezitsbank – met lade – en de draaibare cabinestoelen. De tafel is voorzien van een uitklapbaar verlengstuk. Onder de zitgroep een dubbele bodem met opbergvak. De kasten boven het bed en boven de bestuurderscabine bieden nog meer opbergruimte. De ruime keuken heeft twee gaspitten, een spoelbak met afdekplaat en werkbladverlenging.

Pop-updak

De Malibu Van diversity 600 DB K is ook verkrijgbaar in de family-for-4-uitvoering met een pop-updak. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een coupé-uitvoering – waardoor extra stahoogte in de cabine ontstaat – of voor de GT Skyview met een panoramadak. In beide gevallen verdwijnen dan de aflegvakken boven de cabinestoelen.