Den Bosch krijgt camperpark

In Den Bosch wordt deze maand gestart met de aanleg van Camperplaats Den Bosch, met ruimte voor 66 campers. Als het goed is, kunnen camperaars de komende winter al overnachten in de bourgondische stad.

Tien jaar

Na lange tijd heeft de gemeente eindelijk groen licht gegeven. Adviseurs van de NKC en exploitant Hans Stelwagen van Camperplaats Den Bosch zijn er druk mee geweest. “Over een tijdspanne van tien jaar”, aldus Carla Verheijen van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. Voor Stelwagen is dit de derde camperlocatie. Ook in Landgraaf en Maastricht exploiteert hij camperplaatsen. 

Camperplaats Den Bosch wordt aangelegd op 2,5 kilometer afstand van het historische stadshart van Den Bosch. Winkels liggen op 800 meter afstand. Stelwagen twijfelt niet over de keuze om in de winter het park te openen. Volgens hem is een stad als deze ook in de winter aantrekkelijk voor bezoekers, vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. Met het aantal plekken hoopt hij aan de grote vraag te voldoen.

Drie weken

Het park wordt gerealiseerd naast een woonwijk. Om goede buren te kunnen blijven, wordt een aarden wal aangelegd langs het park. De gemeente stelde de eis dat niet langer dan drie weken aaneengesloten mag worden gecamperd. Dat is uiteraard voor het gros van de camperaars geen probleem.