Westfalia Amundsen 600D: instapmodel met drie slaapplaatsen

Volgens de bouwers was de iconische Westfalia SO23 uit 1951 de inspiratie voor de nieuwe buscamperserie Westfalia Amundsen: een camper die ook geschikt is voor dagelijks gebruik. Een van de drie indelingen is de 600D, van nog geen zes meter, maar wel met een lange wielbasis.

Het instapmodel Westfalia Amundsen 600D heeft een klassieke buscamperindeling. Half in de ingang staat een compact keukenblok met drie brede lades, een spoelbak en een tweepitsgasstel. Rechts daarvan de 65 liter-compressorkoelkast. Optioneel is het mogelijk hier een hoge koelkast van 95 liter te plaatsen, waardoor eronder ruimte voor een kledingkast ontstaat.

Fietsen mee

Achterin staat een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed met daaronder bagageruimte. Als het bed omhoog is geklapt, kunnen er ook fietsen staan. Van de zithoek en de bestuurdersstoel is ook nog een bed te maken. De badkamer is met een echte deur af te sluiten van de rest van de camper. De Truma 4 kW-combidiesel zorgt voor warm water en verwarming. De verswatertank en de vuilwatertank hebben een inhoud van 100 liter. Het toilet, de wastafel en de douchebak zijn gemaakt van robuust kunststof, dat makkelijk is schoon te houden.

De Fiat Ducato heeft standaard een 120 pk multi-jet en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Westfalia Amundsen 600D heeft vier goedgekeurde zitplaatsen en twee Isofix-aansluitingen. Hij is leverbaar vanaf 56.945 euro.