Camperplaats op het Bataviastrand in Lelystad

Eigenaar Mark Snel heeft er bijna acht jaar op moeten wachten, maar deze zomer hoopt hij de eerste camperaars te mogen ontvangen op zijn camperplaats Camp & Surf Markermeer, die ruimte gaat bieden voor vijftig campers. “Het wordt een paradijs voor mensen die van watersporten houden”, aldus Snel.

De locatie waar de camperplaats wordt gerealiseerd, is vrij uniek. Snel: “We zitten op een dam van Rijkswaterstaat. We moeten de hele dam verharden. Daar zijn we de komende twee tot drie weken mee bezig. Daarna kan de echte opbouw beginnen. Ik verwacht dat we in juni de eerste camperaars kunnen verwelkomen.”

Zelfvoorzienend

Omdat de locatie boven op de dam staat, heeft Snel wel een uitdaging qua voorzieningen. Zo ligt er geen riolering in de dam, dus wordt er nog nagedacht over hoe camperaars hun afvalwater kunnen lozen.

Snel: “Bovendien worden we compleet zelfvoorzienend. We gaan zelf de stroom opwekken. We gaan het water opvangen en zuiveren. De warmte halen we uit de zon en we hopen van het water uit het Markermeer afwas- en douchewater te maken.”

Watersport

Behalve de camperplaats komt er een watersportschool, een watersportverhuur en een kleine strandkiosk. “Ook leuk: op  3 en 4 juli wordt het NK Windsurf bij ons voor de deur gehouden. Dit wordt echt de plek voor watersportliefhebbers”, aldus Mark Snel.