Nieuwe Laika Ecovip H 3109 met enkele bedden

De Ecovip-serie is niet meer weg te denken bij Laika. In 1992 kwam het eerste exemplaar van deze integraalcamper op de markt. De camperbouwer uit Toscane komt voor komend modeljaar met een nieuwe indeling: de Ecovip H 3109.

In totaal telt de Ecovip-serie nu negen indelingen. De nieuwe H 3109 is een compacte integraalcamper met enkele bedden, een indeling die helemaal van deze tijd is. Deze nieuwe Laika staat op de Fiat Ducato met een light chassis. Een heavy chassis is tegen meerprijs verkrijgbaar. De multi-jet-dieselmotor komt standaard met 140 pk, maar is op te waarderen tot 160 of 180 pk.

Geschikt voor winterkamperen

De wanden zijn geïsoleerd met XPS-schuim. Voor het dak is gebruikgemaakt van hagelbestendiger GFK. De Ecovip H 3109 heeft een dubbele bodem van GFK, die plaats biedt aan de geïsoleerde en verwarmde watertanks en de accu’s. Deze ruimte is van binnen en buiten bereikbaar. Het watersysteem is hierdoor beschermd tegen bevriezing. Dat maakt deze camper geschikt voor winterkamperen.

Het nieuwe uiterlijk van de integraal valt op. De Italianen pakten zowel de voor- als de achterkant aan. Dat heeft geresulteerd in een elegant exterieur met een grote panoramavoorruit, leddagrijverlichting en dynamische richtingaanwijzers. Een extra grote deur biedt toegang tot het leefgedeelte met een L-vormige zithoek. Het meubilair heeft afgeronde hoeken, waarmee Laika wil verwijzen naar de glooiende heuvels in Toscane.

De vlakke vloer loopt door van voor naar achter. Voor wie op vakantie graag televisie kijkt, is er het tv-compartiment. Dit biedt plaats aan een scherm tot 32 inch. Voor de kasten maakt Laika gebruik van speciaal ontworpen ergonomische verchroomde handgrepen en geïntegreerde verlichting.

Geïntegreerd hefbed

Boven de cabine hangt een hefbed van 190 bij 145 centimeter, met een lattenbodem, verstelbare leeslampjes, USB-poorten en een dakluik. Wanneer het bed niet in gebruik is, integreert het vrijwel volledig met de cabine en bovenkastjes. De compacte keuken heeft drie gaspitten en een koelkast van 140 liter. De badkamer heeft een aparte douchecabine.

De slaapkamer is met een deur af te sluiten van het leefgedeelte. De eenpersoonsbedden zijn 82 centimeter breed en 197 en 192 centimeter lang. Bovenin zijn rondom kastjes te vinden. Ook zijn boven het bed leesspots aangebracht. De nieuwe Laika is leverbaar vanaf 98.490 euro.