Luxe integraal Frankia F-Line I 890 nu ook met queensbed

Relaxen, dineren of werken; het kan allemaal in de F-Line I 890 van Frankia. De negen meter lange premiumliner, die de Duitse camperbouwer sinds een paar jaar op markt brengt, is nu verkrijgbaar met queensbed: de F-Line I 890 QD-B.

De Frankia F-Line I 890 was als GD-B al leverbaar met enkele bedden. De nieuwe indeling heeft in plaats daarvan een groot queensbed van 1,60 meter breed. Aan beide zijden ervan is de vloer verhoogd, zodat het makkelijk instappen is. Het bed heeft een verstelbare hoofdsteun, om in bed nog even te kunnen lezen. Om het hoofdeinde zijn ledlichtlijsten aangebracht. Overdag komt in de slaapkamer veel licht binnen via de grote zijramen en het dakraam. 

Riante badkamer en keuken

Voor het slaapgedeelte is de badkamer geplaatst, met de douche en het toilet met wastafel tegenover elkaar. Door de deuren aan weerszijden te sluiten, ontstaat een riante badkamer met veel licht en opbergmogelijkheden. Voor de badkamer is aan de bestuurderskant de langgerekte keuken te vinden, met aan de overkant de grote koelkast. De keuken heeft drie gaspitten, een grote spoelbak, ruime lades en een plaatsje voor het koffieapparaat.

Barzit

Net als de F-Line I 890 GD-B heeft de QD-B een barzit. Vooral de tafel valt hier op. Deze meet 75 bij 105 centimeter en is eenvoudig te verlengen tot 143 centimeter. In de tafel is een afsluitbaar vak weggewerkt, met daarin drie stopcontacten en opbergmogelijkheden voor de smartphone, laptop of tablet. Zo is de barzit niet alleen geschikt om te eten of te ontspannen, maar ook om aan te werken. De integraal biedt vier zitplaatsen met veiligheidsgordel en evenveel slaapplaatsen.

C1-rijbewijs

De F-Line I 890 QD-B heeft een stahoogte van 2,03 meter en een dubbele bodem van 35 centimeter, met Alde-vloerverwarming. De eveneens verwarmde garage is tot 1,24 meter hoog. Als basisvoertuig dient de Fiat Ducato. Een grote camper als deze weegt natuurlijk wat. Het toelaatbaar gewicht is 5.500 kilogram, wat betekent dat een C1-rijbewijs nodig is.

Zelfvoorzienend

Voor kampeerders die volop van de vrijheid willen genieten, biedt Frankia nu een Titan-upgrade, dat helemaal is gericht op zelfvoorzienend reizen. Het bestaat onder meer uit een krachtige LifePO4-accu met een snelle lader en een omvormer van 1.700 watt. Op het dak liggen twee 110 wattpiek-zonnepanelen die de accu kunnen bijladen. De nieuwe Frankia is leverbaar vanaf 145.165 euro.