Fochteloo krijgt grote camperlocatie

In het Friese Fochteloo heeft de gemeente toestemming gegeven een camperplaats te realiseren. Het gaat om een locatie bij Zorgboerderij De Flint, waar nu ook een minicamping is. In het nieuwe plan wijkt deze camping voor de camperlocatie, zo meldt de lokale krant Nieuwe Ooststellingwerver.

Het gaat om een locatie met vijftig camperplaatsen, om zo de investering rendabel te kunnen maken. Daarbij wil de eigenaar zich vooral richten op langere verblijven. Dit wil hij bewerkstelligen door activiteiten aan te bieden in samenwerking met lokale ondernemers. De gemeente is verheugd met dit plan dat het toerisme en recreatie naar een hoger niveau kan tillen in het gebied.

Binnen twee jaar

Het plan dient wel binnen twee jaar te zijn gerealiseerd. De gemeente heeft namelijk voor deze duur toestemming verleend om af te wijken van het huidige bestemmingsplan.

De camperplaatsen kunnen ook een aanvulling worden op de activiteiten die op de zorgboerderij worden aangeboden. De eigenaar denkt bijvoorbeeld aan het onderhouden van de camperplaatsen door de cliƫnten of het verzorgen van een ontbijtservice.