ANWB kiest alkoof tot Camper van het jaar 2021

Een jury van camperaars en journalisten heeft de alkoofcamper Eura Mobil Activa One 650 HS gekozen tot ANWB Camper van het Jaar 2021.

Camper Van Het Jaar Eura Mobil

De alkoofcamper heeft twee lengtebedden in de alkoof en een rondzit achterin, die om te bouwen is tot een tweepersoonsbed. De bedden in de alkoof zijn bereikbaar via een stevige trap. De wagen is goed geïsoleerd, heeft een dubbele bodem en een schuifdeur die de cabine van het leefgedeelte kan scheiden, zodat de camper ook geschikt is om ermee in de winter op stap te gaan.

De jury was vooral te spreken over de doordachte indeling, de degelijke bouwwijze, de fraaie afwerking en het feit dat het B-rijbewijs volstaat voor deze 6,5 meter lange camper, waarmee hij bereikbaar is voor een groot publiek, zo stelt de jury. Ook de prijs noemt de jury opvallend: de wagen is leverbaar vanaf 72.950 euro. Een andere ANWB-jury selecteerde de ANWB Caravan van het Jaar 2021: de Adria Adora.

Bij de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar van de NKC doen de laatste jaren geen alkoofcampers meer mee, omdat er in Nederland niet veel van worden verkocht. De vraag naar dit soort campers lijkt echter wel iets toe te nemen.

Bij de NKC-verkiezing van de Kampeerauto van het jaar kiest het publiek uit een aantal door een jury genomineerde campers in de categorie├źn buscamper, halfintegraal en integraalcampers. De stembus is nog geopend tot 1 november, dus stemmen is nog mogelijk.