Pilote Atlas A696 G Camper van het Jaar 2024

De halfintegraal Pilote Atlas A696 G heeft de titel ANWB Camper van het Jaar 2024 in de wacht gesleept. Dat is bekendgemaakt op de eerste beursdag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

De jury koos voor de Pilote Atlas omdat een compacte, smalle halfintegraal is, met veel binnenruimte, een hoog uitrustingsniveau en veel bergruimte. Met een breedte van 2,20 meter en een lengte van 7 meter is de wagen desondanks relatief goed wendbaar. De camper heeft ruimte voor vier personen, die kunnen slapen in een lang dwarsbed en een breed hefbed. Ook vindt de jury het opvallend dat de Pilote Atlas separate douche- en toiletruimten heeft, die met elkaar te verbinden zijn tot één grote ruimte. De Pilote Atlas A696 G heeft Ford als basis, een motor van 170 pk, een zestrapsautomaat en een sperdifferentieel. De halfintegraal is leverbaar vanaf 105.900 euro.

De Knaus Yaseo 340 PX/500DK is uitgeroepen tot ANWB Caravan van het Jaar 2024, onder meer omdat deze speciaal is ontworpen voor elektrische trekauto’s.